DANE ŠIMIĆ OPET OKIĆEN MEDALJAMA

 

Na svjetskom veteranskom natjecanju vatrogasaca i policajaca u Los Angelosu zapažen nastup Dane Šimića i hrvatskih predstavnika

                                       DANE ŠIMIĆ OPET OKIĆEN MEDALJAMA

Pripremio: Mladen Kukina

 

     Svjetsko veteransko prvenstvo vatrogasaca i policajaca svake godine probudi veliki interes javnosti. Ove godine sudjelovalo je  7.5 00 sportaša iz cijeloga svijeta,a  sudjelovali su vatrogasci i policajci iz 87 zemalja. Defile sudionika organiziran je na Olimpijskom stadionu gdje su organizirane Olimpijske igre pred 50.000 gledatelja. Natjecanja su organizirana tijekom kolovoza u raznim sportskim objektima sa izuzetnom posjetom , jer su policajci i vatrogasci na  izuzetnoj cijeni.

Dane Šimić je u Los Angelosu  osvojio dvije srebrne medalje i to u kategoriji do 130 kg u slobodnom stilu i srebrnu medalju  u grčko rimskom stilu,a 14 hrvatskih hrvača je osvojilo 9 medalja. To se dogodilo 8-9. Kolovoza kada je za njega završeno natjecanje koje je još trajalo 6 dana.  

S obzirom na poduzetničko-avanturistički duh Dane Šimića koji već petu godinu sudjeluje ovim igrama ostatak vremena iskoristio je za obilazak hrvatskih poduzetnika  kako bi iskoristio njihova iskustva , te ih primijenio u Domovini.  Nakon povratka u Hrvatsku Dane Šimić je istaknuo:

„ Imam 59 godina, ali sam još uvijek aktivan u hrvanju. Izuzetno sam sretan kada na ovakvim natjecanjima osvojim medalju za svoju Domovinu i dostojno predstavljam Državu iz koje dolazim!“

Be the first to comment on "DANE ŠIMIĆ OPET OKIĆEN MEDALJAMA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake