SVA LICA PLATKA- 2018

 

                                               ZIMSKO LICE PLATKA

Nakon prvog ljetnog izdanja manifestacije “Sva lica Platka”, došlo je vrijeme da brdo uživanja pokaže svoje “Zimsko lice”. Posjetitelji su se opet teško mogli odlučiti za samo jednu aktivnost, ali srećom raspored je omogućio da se ne mora previše birati. Dok su roditelji ispijali jutarnju kavu na suncu, djeca su uživala u kreativno-sportskoj igraonici Udruge “Motus” koja se održala ispred Velikog doma u snježnom ozračju.

Bilo je tu pregršt smijeha, zabave, novih prijateljstava….

Ljubitelji vožnje na dva kotača, bicikle su izvadili iz garaže, obrisali prašinu i puni entuzijazma krenuli u improviziranu, ali stručno vođenju turu putevima Platka za koje se nitko nije nadao da će biti pod tolikim snježnim pokrivačem. Međutim, to ih nije obeshrabrilo nego su puni avanturističkog duha krenuli savladati izazove. Nakon uspješno savladane ture umor su pobijedili maneštricom, te se pridružili poslijepodnevnim aktivnostima!

Osim skijanja, sanjkanje je drugi najpopularniji sport na Platku u kojem uživaju svi bez obzira na dob. Red za prijave za Ski Guru sanjkaški kup nije bio kratak, ali natjecatelji su strpljivo čekali  svoj red za spust kako bi osvojili naslov “Prve sanjke Platka 2018.” i vrijedne nagrade Ski kluba Ski Guru te prirodnu Adria kozmetiku. Natjecali su se svi, veliki, mali, bake, djedovi, mame i tate s djecom te su pobjednike dijelile stotinke…..

Ljubitelji adrenalina ovaj put okušali su se u Ski-bike-u, jedinstvenom spotu na ovom području. Organizirana je mala škola za početnike pod vodstvom instruktora, a nakon nekoliko zanimljivih pokušaja spuštanja po dnu staze Radeševo, polaznici su bili oduševljeni i željni savladati i druge staze! Tijekom cijelog dana svi posjetitelji mogli su isprobati “Head” skije, saznati novitete u proizvodnji skija te dobiti stručne informacije o skijaškoj opremi sukladno svojim potrebama.

Slastičarna “Cacao” pobrinula se da posjetiteljima ne manjka energije , a tijekom dana mogli su se kušati razne vrste čokoladnih napitaka.

Poslijepodne je bilo rezervirano za odmor i punjenje baterija za noćni program koji je počeo u 18 sati! Dečki iz benda “Duo Brutalero” krenuli su zagrijavati prisutne i uspjeli povisiti temperaturu  zraku. Službeno otvaranje noćnog skijanja nije uobičajeno te je posebno oduševilo sve prisutne! Svoje majstorije na snijegu pokazali su iskusni vozači skibike-a, borderi kluba “Nino”, te učitelji skijanja Ski Guru-a. Noćni ambijent sa specijalnim efektima te muziku uživo bio je odličan.

U međuvremenu, stvorila se gužva u redu za žičaru, te su svi jedva dočekali ostaviti svoj skijaški trag na Radeševu. Studentima Sveučilišta u Rijeci Studentski zbor Pomorskog fakulteta uz pokroviteljstvo Studentskog zbora sa Sveučilišta omogućio je besplatne karte za noćno skijanje i jedan besplatan autobus, te ski usavršavanje.

Posljednja predviđena aktivnost, spuštanje s voštanim bakljama niz turističku stazu, nije održana zbog  guste magle na stazi. Nakon cijelog dana s mnogo aktivnosti nije se osjetio umor među posjetiteljima, već ushićenost i želja za zabavom uz zvuke “Dua Brutalero” koja je trajala dok niske temperature nisu posjetitelje “potjerale” na afterparty u Mali Dom.

Jedva čekamo da vidimo što je pripremilo Vertikalno lice Platka u proljeće.

 

Skoči do alatne trake