Davor Bernardić u Donjem Lapcu – Tribina “POLJOPRIVREDA DANAS”

Smanjenje PDV-a na proizvode koji se dominantno proizvode u Hrvatskoj…

O novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, potporama u poljoprivredi, natječajima iz EU fondova, OPG-ima, ali i o svakodnevnom teškom životu poljoprivrednika, razgovarali smo danas na tribini “Poljoprivreda danas” koju smo organizirali u Donjem Lapcu.
S više od pedeset zainteresiranih mještana razgovarali su predsjednik SDP-a Davor Bernardić, glavni tajnik Nikša Vukas te Tihomir Jaic iz Hrvatske poljoprivredne komore. Nazočili su i predsjednik ličko-senjske organizacije Tomislav Zrinski, Lidija Pemper, Krešimir Benković, Dane Jazić i drugi.

Čuli smo mnoge probleme s kojima se mještani suočavaju. Žele raditi, proizvoditi kvalitetne domaće proizvode i od toga moći preživjeti. SDP predlaže smanjenje poreza na sve što više proizvodimo, nego uvozimo. Našim proizvođačima, poljoprivrednicima, uzgajivačima… potrebna je veća podrška i pomoć pri apliciranju za potpore.

Moraju znati da potpora ulazi u dohodak i da postoji opasnost da zbog toga imaju neočekivane troškove do čak 30.000kn da mogu na vrijeme reagirati.
O tome županijske vlasti, kao ni državne, ne razmišljaju. To moramo osvjestiti i zajedno mijenjati.

SDP LSŽ

Be the first to comment on "Davor Bernardić u Donjem Lapcu – Tribina “POLJOPRIVREDA DANAS”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake