Šokantni novi detalji ne usvajanja proračuna Ličko-senjske županije

Šokantni novi detalji ne usvajanja proračuna Ličko-senjske županije
Župan Milinović zatražio hitan sastanak sa Premijerom

Župan Darko Milinović danas je održao niz sastanaka, a između ostalog za spomenuti je sastanak sa ravnateljima i predsjednicima Upravnih vijeća i Školskih odbora županijskih institucija koje su aplicirale na natječaje EU fondova te zbog ne donošenja proračuna dolaze u određene probleme.
Želimo posebno istaknuti:
Sukladno zakonu ravnatelji moraju zatražiti obustavu projekata
Oni koji su prošli na natječaju moraju zatražiti odgodu potpisivanja ugovora do donošenja proračuna

Spomenuti sukladno zakonu moraju zatražiti obustavu projekata, a to znači obustavu povlačenja EU sredstava. Druga razina problema onih koji su prošli na natječaju je da moraju tražiti odgodu potpisivanja ugovora što naravno komplicira situaciju budući se ne zna kada će novi proračun biti donesen. Slijede natječaji u drugom mjesecu na koje bi Županija mogla aplicirati, ali ni to nije moguće jer se do donošenja proračuna ne mogu uvrstiti vlastita sredstva koja je potrebno izdvojiti u proračunu.
Želimo posebno istaknuti:
Izgubiti ćemo 250 milijuna kuna, a sljedeći natječaji za 2 -3 godine

Dodatno komplicira situaciju i činjenica da će natječaji biti tijekom drugog mjeseca što znači šokantan gubitak od 250 milijuna kuna za Ličko-senjsku županiju. Također dodatno situaciju dramatizira i činjenica što nakon drugog mjeseca sljedeći natječaji neće biti objavljeni dvije do tri godine.

Želimo posebno istaknuti:
Osnovnoj školi Korenica prijeti blokada
Primjer Osnovne škole u Korenici koja je završila projekt i može doći u blokadu od 2 milijuna kuna samo je jedan primjer posljedica ne donošenja proračuna. Zbog svega navedenoga župan Darko Milinović zatražio je hitan sastanak sa Premijerom kako bi pokušali naći izlaz iz ove situacije ukoliko je moguće.

KABINET ŽUPANA

Be the first to comment on "Šokantni novi detalji ne usvajanja proračuna Ličko-senjske županije"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake