PLITVIČKI MARATON – NAJBOLJA ATLETSKA MANIFESTACIJA

                NEMA BOLJEG MARATONA U SVIJETU !

 

Ovih dana sa svih strana svijeta stigli su maratonci na 34. Plitvički maraton. Dosada je ova sportska manifestacija dobivala visoku ocjenu za organizaciju i gostoprimstvo, ali ove godine nisu se znale pronaći riječi pohvale za učinjeno, tako da ova Javna ustanova u svim djelatnostima dobiva najviše ocjene pa ovo više nikako ne može biti slučajno. Za razliku od domaćih medija neke svjetske TV kuće iz Kine, Južne Koreje i Japana su uživo prenosile 34. Plitvički maraton unatoč velikoj vremenskoj razlici. Svakako je to najbolja promocija Plitvičkih jezera čime je na najbolji način prikazana Republika Hrvatska. Koncesiju za organizaciju ovog maratona dobio je AK”Maraton 2000″ iz Karlovca na čelu sa direktorom Robertom Franjkovićem i opravdao povjerenje dobivši priznanja i pohvale za izvanrednu organizaciju, ali je svima jasno kako svega ovoga ne bi bilo bez vrijednih radnika Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Brojke govore sve, a one kažu !

Sudjelovalo je 2 000 trkača iz 40 država!

Pobjednik je Moses Kipruto Kibire iz Kenije koji je 42 kilometra pretrčao za 2 sata, 37 minuta i 5 sekundi.

Više od četiri minute (2 sata,41 minuta,51 sekunda) zaostao je Mark Kipchumba Rotich iz Kenije i osvojio srebrnu medalju.  Brončana medalja pripala je Goranu Grdeniću iz AK” Kvarner” koji je  drugoplasiranim Kenijcem zaostao svega 45 sekundi.    

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Tunde Szabo iz Mađarske kojoj je trebalo 2 sata, 52 minute i 7 sekundi za savladavanje staze i zlatnu medalju. Hrvatice su osvojile srebrnu i brončanu medalju. Bolja Hrvatica bila je Nikolina Šustić iz MK “Marijan” kojoj je trebalo 2 sata, 54 minute, 39 minute za trku i srebrnu medalju, dok je Marija Vrajić iz AK”Maksimir” stazu pretrčala za 3 sata, 36 sekundi i osvojila brončanu medalju u ženskoj kategoriji.

Najboljim pojedincima nagrade je uručio Ognjen Borčić (glasnogovornik JU NP Plitvička jezera) u društvu Roberta Franjkovića iz AK” Maraton 2000″ iz Karlovca kao organizatora maratona.

Plitvička J.-Korenica : Uspješan 34. Plitvički maraton

Skoči do alatne trake