NOVE KIŠE, NOVE ŠTETE

Iz neba i iz zemlje…

Pripremio: Marijan Pavletić

U redakciju LIČKI PUT dobili smo snimak snimljen kod nadvožnjaka koji sječe staru cestu na ulazu u Sveti Rok iz smjera Gospića.

Sama voda kao materija je opasan i gotovo nepredvidiv čimbenik. Bez vode čovječanstvo nebi moglo živjeti, al voda nekad i prijeđe sve brane, čak i granice. Svjedoci smo poplavama i velikim štetama na stambenim objektima i na poljoprivrednim dobrima, a danas je nešto sasvim drukčije…

Dakle, danas je kroz Liku prolazila obilna kiša sa velikim grmljavinskim nevremenom te otkrila nove tajne i kvarove.

Hodate li pješice i uhvati vas kiša sigurno bi ste se sakrili po obližnji nadvožnjak, ali pod Svetoročki ne!

Da li je netko prijavio kvar na kanalizaciji?

Autoput Zagreb-Split izgrađen je 2002 godine i veliko pitanje je da li je do danas itko pregledao kanalizacijske odvode koji odvode vodu kišnicu sa kolnika autoceste. Danas 17. godina kasnije “ruglo” i još “kojekakvi” komentari na sve ono što stanovništvo najviše boli, a to je plaćanje cestarina i ostalih dodataka.

Na kanalizaciji ispod nadvožnjaka Sveti Rok popucale su kanalizacijske cijevi na više mjesta, te kišnica velikim mlazom udara od asfalt kolnika DC50 i na automobile koji prolaze tom dionicom usporeno.

Nije kriva voda koliko ljudska ruka…

Štete mogu biti i još veće ako se ošteti poneki automobil, a pitanje je i koliko će izdržati i ne davno novi sloj asfalta o koji udaraju ovi mlazovi vode…

Pogledajte video:

Be the first to comment on "NOVE KIŠE, NOVE ŠTETE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake