Grad Gospić osigurao stan za liječnicu, specijalisticu palijativne skrbi

Dom zdravlja Gospić osnovao je Palijativni mobilni tim. Poštujući smjernice Nacionalnog programa razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj zaposlena je doktorica medicine, specijalistica palijativne skrbi, dr. med. Sanja Reić iz Splita. Preduvjet za sklapanje ugovora o radu, odnosno zaposlenje doktorice, bilo je rješavanje njezinog stambenog pitanja.
Grad Gospić je, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Uredom državne uprave u LSŽ, riješio stambenu problematiku doktorice u naselju Lički Osik.
Palijativna skrb podrazumijeva potpunu brigu za bolesnike oboljele od kronične, neizlječive bolesti kada su preventivne i kurativne metode liječenja iscrpljene, te je bolesnicima vrlo važna kvalitetna skrb, ali isto tako ona je od velike važnosti za članove bolesnikove obitelji.
Grad Gospić zahvaljuje se svim sudionicima u procesu, a poglavito državnom tajniku g. Nikoli Mažaru, načelniku Sektora Petru Mrkonjiću, voditeljici ispostave Gospić gđi. Ankici Jovanović i predstojniku Ureda državne uprave u Ličko-senjskoj županiji g. Darku Baniću.

Be the first to comment on "Grad Gospić osigurao stan za liječnicu, specijalisticu palijativne skrbi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake