NAJLJEPŠI GLAS ZA PČELICE PROTEKAO NA NAJVIŠEM NIVOU

            Nije nedostajalo pljeska u dvorani kina “Korzo”!!!

Tekst: Marijan Pavletić

Foto: Josip Durdov

   Već četvrtu godinu organizira se program humanitarnoga karaktera pod nazivom „Najljepši glas za pčelice“, koji je neočekivano napunio dvoranu, gdje nije bilo mjesta za sve posjetitelje.  Gledateljstvo je bilo oduševljeno programom! Zbog boljeg razumijevanja ističemo kako je „Najljepši glas za pčelice“ humanitarno natjecanje pjevača amatera, koji nesebično pjevaju gdje se dobrovoljnim prilogom prigodom ulaska posjetitelja u dvoranu prikupljaju financijska sredstava namijenjena udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju pod nazivom „Pčelice“.

   Na samom početku program otvara potpuno novi bend pod nazivom „Neobičan spoj“ koji imaju svoj prvi nastup. Zatim se prikazuje film o radu udruge u 2019. godini, te se transparentno ističu donatori i zahvaljuju svim koji su donirali udrugu sa financijskim sredstvima ili volontiraju u udruzi. Nakon filma program se nastavlja natjecanjem pjevača amatera gospićke osnovne i srednje škole. Posjetitelji su pljeskom podržali svaki otpjevani ton svakoga od dvanaest natjecatelja. U solo pjevanju nastupili su  Mihalea Ivšinović, Franka Pavelić, Anja Rukavina, David Devčić, Sonja Jelušić, Nera Prpić, Klara Adamović, Iskra Kolić i Pavla Starčević. Trinaesta natjecateljica Iva Rukavina nije nastupila zbog bolesti! Solo se natjecao i svirao gitaru Nikola Frković, koji je inače voditelj benda „Neobičan spoj“. U duetu su pjevale Iva Pezelj i Petra Karić, a također se natjecao trio (Lorna Petanović,Antea Jelača i Matija Uzelac) sa dvije gitare i vokalom.

Nakon završetka natjecateljskog dijela u trenucima prebrojavanja glasova ponovo nastupa grupa „Neobičan spoj“. Kada su posjetitelji očekivali završetak programa  na scenu izlazi kao iznenađenje večeri poznati mađioničar iz Rijeke Andrej Škedel te nastupa sa svojim iluzijama i trikovima. U pojedinim trenucima ostavlja posjetitelje bez daha, a vriske i straha nije nedostajalo prigodom nastupa Andreja Škedela , jer su mu prigodom izvođenja trikova pomagala djeca koju je angažirao iz redova gledateljstva. Uglavnom, sve se dobro završilo !

Proglašenje pobjednika donosi rezultate glasovanjem posjetitelja, koji su zaokruživali glasačke listiće. Treće mjesto osvaja duet Iva Pezelj i Petra Karić, a drugo mjesto zauzima Nera Prpić, dok se pobjednicom je proglašava Karla Adamović sa pjesmom Shallow i stigale je iz Korenice.   Predsjednica udruge “Pčelice” Željka Šikić se prigodno obratili posjetiteljima,te zahvalila volonterima u organizaciji ove manifestacije, posjetiteljima na velikom odazivu i donatorima na donacijama,a zatim je dodijelila nagrade pobjednicima i svim sudionicima ovog natjecanja pjevača.

Najviše Na sceni tijekom priredbe najviše je bila grupa „Neobičan spoj“ koji su otpjevali šest vrhunski obrađenih pjesama. Značaj i posebnost ovog benda je sastav gdje imaju samo jednog člana, a ostatak bend asu članice.  Voditelj grupe Nikola Frković je prije nekoliko mjeseci okupio  neobičan sastav sa djevojčicama, a on je gospićkoj glazbenoj javnosti dobro poznat jer je bio prošlogodišnji pobjednik ovog glazbenog natjecanja.  Ovim činom je učinio publici oči puno otvorenijim i koncentraciju za slušanje podigao na maksimum. Pjeva Paula Ružićka , a klavijature svira Arelena Kalember. Na bubnjevima je Nika Radošević,a Bas gitaru svira Erika Prpić.

U razgovoru sa Nikolom Frkovićem dolazimo do još nešto nepoznatih tajni što do priredbe gotovo niko nije znao. Skupio ih je jer su već nešto znale svirati a neke imaju glazbenu školu. Nikad nisu sanjale da će jednog dana imati bend koji će kroz kratko vrijeme izaći pred masu od nekoliko stotina ljudi.

“Pozitivne reakcije i čestitke nakon koncerta su sve nas oduševile” kaže Nikola, te dodaje, ” neki nas već pitaju i cijenu za koju bi svirali u kultnom restoranu, a mi na to još nismo ni pomislili. Moramo se dogovoriti i oko toga. Također me je iznenadio organizator priredbe “4. Novogodišnji prvi pljesak 18+” te nam je ponudio sudjelovanje sa programom od pola sata, što smo  svi oduševljeno i jednoglasno prihvatili. Volimo svirati i drago nam je kada publika reagira bez loših kritika koje smo očekivali nakon prvog nastupa, ali neke greške su rutinski ispravljene. Na kraju, mogu najaviti da ćemo marljivo vježbati jer želimo oduševiti posjetitelje na “4. Novogodišnjem prvom pljesku 18+ a” koji će se održati 28.rpsoicna u hotelu “Ana”.  Nama će biti velika čast svirati iza velikih imena bendova i poznatih pjevača čiji se nastup očekuje.!

Be the first to comment on "NAJLJEPŠI GLAS ZA PČELICE PROTEKAO NA NAJVIŠEM NIVOU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake