KORONAVIRUS IZ DANA U DAN – TRAVANJ 2020.GODINE

 

 29. 04. 2020.godine,

Vezano za situaciju koronavirusa, jedanaesti dan za redom nema novooboljelih osoba.

U posljednja 24 h uzeta su 2 dodatna uzorka.  Pristigla su 2 negativna rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja 5 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su 3 osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 309 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 102 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom utvrđeno je jedno kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojava nije potvrđena.

U protekla 24 sata nisu utvrđena kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

26.04. 2020.godine

Nakon pomno analizirane situacije u posljednjih 14 dana, Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zaključio je da su se stekli povoljni epidemiološki uvjeti za ukidanje karantene za područje naselja Udbina.  Stožer će i dalje vrlo pomno pratiti situaciju na Udbini te ukoliko se pogorša epidemiološka situacija moguće je ponovno donošenje određenih epidemioloških mjera.

Sustav izdavanja e-propusnica i dalje ostaje obvezan za osobe s područja naselja Udbina. Stoga dajemo naputak Stožeru civilne zaštite Općine Udbina da vrlo pomno analizira izdavanje propusnica kako bi se održala povoljna epidemiološka situacija na Udbini.

Što se tiče Doma za stare i nemoćne na Udbini sve mjere koje su se poduzimale do sada nastavljaju se.

Stožer Ličko-senjske županije zahvaljuje se stanovnicima Udbine na razumijevanju i odgovornom ponašanju. Do ovog uspjeha došli smo zajednički vašim striktnim pridržavanjem  epidemioloških mjera.

Zaključak o ukidanju karantene stupa na snagu 27. travnja 2020. godine (ponedjeljak) u 00,00 sati.

Vezano za situaciju koronavirusa, osmi dan za redom nema novooboljelih osoba.

Provedeno je testiranje oboljelih osoba s područja Novalje, rezultati testiranja su negativni. Broj izliječenih osoba na području Ličko-senjske županije se povećao na tri.

U posljednja 24 h uzeta su dodatna 2 uzorka, pristigla su 3 negativna rezultata testiranja te se čeka rezultat 1 uzetog uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega su tri osobe izliječene. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 300 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 139 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 90 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su dvije dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojave nisu potvrđene.

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

  1. 04. 2020.godine,

Vezano za situaciju koronavirusa, sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba.

Pristigli su rezultati 5 testiranja iz jučerašnjeg izvješća te su svi rezultati testiranja negativni.  U posljednja 24 h uzeta su dodatna 2 uzorka, rezultate istih očekujemo tijekom dana.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 1 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 298 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 145 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 81 osobom na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojava je potvrđene (frizerski salon radio unatoč zabrani).

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

  1. 04. 2020.godine,

Vezano za situaciju koronavirusa, šesti dan za redom nema novooboljelih osoba.

U posljednja 24 h uzeto je dodatnih 7 uzorka.  Pristiglo je 12 negativnih rezultata testiranja te se čekaju rezultati testiranja 5 uzetih uzoraka.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 1 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 296 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 145 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 86 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su dvije dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, provjerom iste nisu potvrđene

U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

  1. 04. 2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, četvrti dan za redom nema novooboljelih osoba. U posljednjih 24 h uzeta su 53 uzorka od kojih su 43 negativna te se čekaju rezultati 10 testiranja.

Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19 od čega je 1 osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 273 osobe. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 163 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 102 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Nisu evidentirane dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U protekla 24 sata utvrđeno je jedno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

  1. 04. 2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 167 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 220 osoba od kojih je 193 negativno, 21 pozitivan te se čekaju rezultati za 6 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 89 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Nisu evidentirane dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U protekla 24 sata nisu evidentirana kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Donesena je Odluka o ukidanju mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te omogućavanje  kretanja bez  propusnice između svih jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, osim za naselje Udbina koje je pod karantenom. Na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Novalje režim propusnica i dalje je važeći.

 

  1. 04. 2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, nema novooboljelih osoba. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 151 osobe, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 218 osoba od kojih je 193 negativno, 21 pozitivna te se čekaju rezultati za 4 uzeta uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U tijeku je provođenje testiranja zaposlenika privatnih domova za starije i nemoćne osobe na području Ličko-senjske županije.

Pojačan je epidemiološki nadzor za područje naselja Udbina te ukoliko u narednim danima epidemiološka situacija bude povoljna Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije će razmatrati ukidanje karantene za navedeno područje.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 73 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom su utvrđena dva kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su tri dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojave nisu potvrđene .

U protekla 24 sata utvrđeno je pet kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Donesena je Odluka o ukidanju mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te omogućavanje  kretanja bez  propusnice između svih jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, osim za naselje Udbina koje je pod karantenom. Na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Novalje režim propusnica i dalje je važeći. Odluka stupa na snagu danas 20. travnja 2020. Godine u 15:00 sati.

 

  1. 04. 2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Novooboljela osoba je obiteljski kontakt već potvrđene pozitivne osobe s područja Općine Udbina, dobrog je općeg stanja te se nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, 5 s područja Općine Plitvička jezera te 2 iz Grada Novalje.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 164 osobe, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 215 osoba od kojih je 192 negativno, 21 pozitivna te se čekaju rezultati za 2 uzeta uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 88 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljene su dvije dojave o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, prilikom provjere dojave nisu potvrđene .

U protekla 24 sata utvrđeno je jedno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

  1. 04. 2020.godine, 

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, ukupno je oboljelo 20 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 148 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 213 osoba od kojih je 180 negativno, 20 pozitivnih te se čekaju rezultati za 13 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 70 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

  1. travnja nije bilo dojava o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

U protekla 24 sata utvrđena su četiri kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

17.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, ukupno je oboljelo 20 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 151 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 200 osobe od kojih je 172 negativno, 20 pozitivnih te se čekaju rezultati za 8 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 95 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava građana  o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kojom prilikom je dojava nije potvrđena.

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

16.04.2020.godine,

 Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije nema novo oboljelih. Ukupno je oboljelo 14 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 146 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 191 osobe od kojih je 153 negativno, 14 pozitivnih te se čekaju rezultati za 24 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 86 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno 7 kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava građana  o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kojom prilikom je dojava potvrđena u vezi čega slijedi izvješće Državnom inspektoratu.

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

 

15.04.2020.godine,

 Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 14 osoba.  Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 126 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 143 osobe od kojih je 109 negativno, 14 pozitivnih te se čekaju rezultati za 20 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere  poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 85 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava građana  o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kojom prilikom je dojava potvrđena i slijedi obavijest Državnom inspektoratu.

U protekla 24 sata nije utvrđeno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije zaprimio je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske zaštitnu opremu koju će sukladno potrebama dostaviti Operativnim snagama sustava civilne zaštite Ličko-senjske županije.

 

14.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 12 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 121 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 112 osobe od kojih je 82 negativno, 12 pozitivnih te se čekaju rezultati za 18 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.
U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 92 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.
Zaprimljene su dvije dojave građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kojom prilikom iste nisu potvrđene.
U protekla 24 sata utvrđeno je sedam kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

13.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, nova su dva potvrđena slučaja zaraze COVID-19 što znači da je na području Ličko-senjske županije ukupno oboljelo 12 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 125 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 109 osobe od kojih je 82 negativno, 12 pozitivnih te se čekaju rezultati za 15 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.
Nakon epidemiološke obrade ukida se karantena za sva naselja Općine Udbina osim samog mjesta Udbina.
U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 88 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.
Zaprimljene su dvije dojava građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kojom prilikom je jedna dojava potvrđena i slijedi obavijest Državnom inspektoratu, dok druga dojava nije potvrđena.
U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

12.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 647 osoba, pod aktivnim nadzorom je 150 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 64 osobe od kojih je 47 negativno, 7 pozitivnih te se čekaju rezultati za 10 uzetih uzorka. Izliječena je jedna osoba.
Od ukupno 7 pozitivnih osoba, pet je s područja Općine Udbina dok su dva oboljela iz Grada Novalje. Očekuju se rezultati ostalih testiranja o čeme ćemo Vas obavijestit.
Proglašena je karantena za područje općine Udbina, a danas tijekom dana je moguće ukidanje karantene u nekim zaseocima koji nisu imali oboljele. Opskrbu hranom, lijekovima i svim potrebnim preuzima Stožer i sve će se odvijati prema njihovim naputcima. Karantena se ukida 14 dana nakon što se ustanovi posljednji oboljeli.
U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 88 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije.
Zaprimljene su tri dojava građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, utvrđeno je da nije dolazilo do kršenja mjera.
U protekla 24 sata utvrđena su dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Izvanredno priopćenje za 11.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, potvrđena su nova tri slučaja zaraze COVID 19. Sve zaražene osobe su bliski kontakti zaražene osobe s područja općine Udbina. U tijeku je epidemiološka obrada. Rezultati pet uzoraka su negativni. Očekujemo rezultate ostalih testiranja o čeme ćemo Vas obavijestit.
Trenutno je na području Ličko-senjske županije ukupno šest pozitivnih osoba, dok je jedna osoba izliječena. Provedeno je testiranje nad prvooboljelom osobom s područja grada Senja te su potvrđeni negativni rezultati testiranja.
Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije donio je Odluku o proglašenju karantene za području općine Udbina.

 11.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 626 osoba, pod aktivnim nadzorom je 130 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 63 osoba od kojih je 40 negativno, 4 pozitivna te se čekaju rezultati za 19 uzetih uzorka. Klinička slika zaražene osobe s područja općine Udbina nije promjenjena, odnosno klinička slika je srednje teška te se pacijent nalazi u izolacijskoj jedinici Opće bolnice Gospić. Ostale zaražene osobe su dobrog općeg stanja.

U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 93 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom su utvrđena tri kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljeno je sedam dojava građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, utvrđeno je da nije dolazilo do kršenja mjera.

U protekla 24 sata utvrđeno je jedno kršenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

10.04.2020. godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, na području Ličko-senjske županije je potvrđen jedan novi slučaj pozitivne osobe na COVID 19 s područja Udbine. Klinička slika zaražene osobe je srednje teška te se nalazi u izolacijskoj jedinici Opće bolnice Gospić.

Na sjednici Stožera održanoj 10. travnja 2020. godine zbog novonastale situacije donesen je Zaključak da se do daljnjeg obustavi izdavanje propusnica za područje općine Udbina dok se ne obavi epidemiološka obrada svih kontakata s osobom koja je pozitivna.

Do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 602 osobe, pod aktivnim nadzorom je 109 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 47 osoba od kojih je 38 negativno, 4 pozitivna te se čekaju rezultati za 5 uzetih uzorka.

U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 85 osoba na području Ličko-senjske županije kojom prilikom je utvrđeno jedno kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.

Zaprimljena je jedna dojava građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, utvrđeno je da dojava nije potvrđena.

U protekla 24 sata utvrđena su (2) dva kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te imaju obvezu izdavanja propusnica, za danas su na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 339 propusnica.

09.04.2020.godine,
Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 602 osobe, pod aktivnim nadzorom je 114 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 45 osoba od kojih je 36 negativno, 3 pozitivna te se čekaju rezultati za 6 uzetih uzorka. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.
U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 84 osobe na području Ličko-senjske županije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije. Zaprimljena je jedna dojava građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, provjerom je utvrđeno da nije istinita tj. Objekt ne radi niti je zatečeno osoba.
U protekla 24 sata utvrđena su (4) četiri kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te imaju obvezu izdavanja propusnica, za danas su na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 335 propusnica.

 08.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 602 osobe, pod aktivnim nadzorom je 127 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 40 osoba od kojih je 35 negativno, 3 pozitivna te se čekaju rezultati za dva uzeta uzorka. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.
U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ nad 96 osoba na području Ličko-senjske županije te je utvrđeno jedno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera samoizolacije. Zaprimljena je jedna dojavu građana o kršenju Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja i Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima kojom prilikom dojava nije potvrđena.
U protekla 24 sata utvrđena su (4) četiri kršenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (osobe bez propusnice).

07.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 599 osoba, pod aktivnim nadzorom je 134 osobe, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 38 osoba od kojih je 35 negativno te 3 pozitivna. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.
U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske vršeći provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ na području Ličko-senjske županije nisu utvrdili kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te imaju obvezu izdavanja propusnica, za danas su na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 276 propusnica.

06.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 525 osoba, pod aktivnim nadzorom je 72 osobe, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 38 osoba od kojih je 35 negativno te 3 pozitivna. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.
U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske vršeći provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ na području Ličko-senjske županije nisu utvrdili kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije.
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te imaju obvezu izdavanja propusnica, za danas su na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 301 propusnica.

05.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 520 osoba, pod aktivnim nadzorom je 77 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 35 osoba od kojih je 30 negativno, 3 pozitivna te se čekaju dva rezultata testiranja. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.
U protekla 24 sata policijski službenici PU ličko-senjske vršili provjere poštivanja izrečenih mjera opreza Samoizolacije „COVID-19“ na području Ličko-senjske županije, kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera samoizolacije, dok je utvrđeno jedno (1) kršenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanju sportskih i kulturnih događanja (ugostiteljski objekt) u vezi čega je Državnom inspektoratu podneseno izvješće radi daljnjeg postupka sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te imaju obvezu izdavanja propusnica, za danas su na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 45 propusnica.

04.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 520 osoba, pod aktivnim nadzorom je 85 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 34 osobe od kojih je 24 negativno, 3 pozitivna te se čekaju sedam rezultata testiranja. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.
U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske vršeći provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ na području Ličko-senjske županije utvrdili jedno (1) kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije u vezi čega je nadležnom Državnom inspektoratu proslijeđena obavijest o počinjenom prekršaju.
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te su danas do 13.00 sati na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 86 propusnica.
Izdavanje propusnica obavljaju lokalni stožeri civilne zaštite te iste možete zatražiti elektronski na slijedeće mail adrese i kontakt telefone:
1. Grad Gospić: stozer.civilne.zastite@gospic.hr 053/572025 i 053/658141
2. Grad Senj: ines.zarkovic@senj.hr 053/881162
3. Grda Otočac: grad-otocac@gs.t-com.hr 053/771176 i 053/617955
4. Grad Novalja: ured.gradonacelnika@novalja.hr 053/661080
5. Općina Udbina: seucekj@gmail.com 053/778071
6. Općina Donji Lapac: opcina-donji-lapac@gs.t-com.hr 053/765037 i 053/765309
7. Općina Plitvička Jezera: civilnazastita@plitvicka-jezera.hr 053/776-018
8. Općina Karlobag: boris.smojver@karlobag.hr 053/694460
9. Općina Lovinac: andrija.ostovic@hotmail.com 053/681005
10. Općina Vrhovine: renato@vrhovine.hr 053/775010
11. Općina Brinje: ured-nacelnika@brinje.hr 053/701260
12. Općina Perušić: mkurtes@gmail.com 053/679188

03.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je mjera samoizolacije izrečena za ukupno 518 osoba, pod aktivnim nadzorom je 88 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad 29 osoba od kojih je 23 negativno, 3 pozitivna te se čekaju tri rezultata testiranja. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.
U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske vršeći provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ na području Ličko-senjske županije utvrdili jedno (1) kršenje/nepoštivanje izrečene mjere samoizolacije, dok je utvrđen i jedan prekršaj kršenja Odluke o zabrani rada ugostiteljskih objekata i sl., u vezi čega je nadležnom Državnom inspektoratu proslijeđena obavijest o počinjenom prekršaju.
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te su danas do 13.00 sati na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 308 propusnica.

01.04.2020.godine,

Vezano za novonastalu situaciju koronavirusa, do danas je pod samoizolacijom ukupno bilo 507 osoba, pod aktivnim nadzorom je 110 osoba, testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno nad 26 osoba od kojih je 22 negativno, 3 pozitivna te se čekaju rezultati jednog testiranja. Sve potvrđene zaražene osobe dobrog su općeg stanja.

U protekla 24 sata policijski službenici PU Ličko-senjske vršeći provjere poštivanja izrečenih mjera opreza samoizolacije „COVID 19“ na području Ličko-senjske županije nisu utvrdili kršenje izrečenih mjera samoizolacije.
Gradski i općinski stožeri civilne zaštite nadziru provedbu donesenih odluka u suradnji s PU ličko-senjskom te su danas do 13.00 sati na području Ličko-senjske županije ukupno izdali 232 propusnice.

                                                                                               STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

                                                                                              LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Be the first to comment on "KORONAVIRUS IZ DANA U DAN – TRAVANJ 2020.GODINE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake