Ličko-senjskoj županiji priznanje za transparentnost proračuna

Ličko – senjska županija je dobitnica priznanja Instituta za javne financije za transparentnost županijskog proračuna, što ju i ove godine svrstava u sam vrh po transparentnosti rada.
Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja provedenog u razdoblju od studenog 2019. godine do travnja 2020. godine i ocijenio transparentnost lokalnih proračuna kojima je obuhvaćeno svih 20 županija, 128 gradova i 428 općina, odnosno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.
Proračunsku transparentnost lokalnih jedinica Institut za javne financije mjerio je brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na njihovim službenim mrežnim stranicama, a to su u ovom ciklusu: izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019., prijedlog proračuna za 2020., izglasani proračun za 2020. i proračunski vodič za građane za 2020. godinu. Željela se utvrditi i količina i pravovremenost objave analiziranih proračunskih dokumenata na službenim mrežnim stranicama županija i lokalnih jedinica. Kada se uspoređuju županije, gradovi i općine, upravo su županije ostvarile najveću prosječnu transparentnost.
Ličko – senjska županija ostvarila je maksimalan broj bodova i time zaslužila spomenuto priznanje.

S poštovanjem,

UPRAVNI ODJEL ZA POSLOVE
ŽUPANA I ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Be the first to comment on "Ličko-senjskoj županiji priznanje za transparentnost proračuna"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake