POZIV TOMISLAVA ZRINSKOG

                                            UBIJMO VIRUS CIJEPLJENJEM

Kao i jedan dio sugrađana imao sam iskustvo  sa virusom Covid -19 zbog kojeg sam zbog značajnih komplikacija završio u Općoj bolnici Gospić, gdje sam se nalazio  šest dana, a nakon jedanaest dana provedenih u kućnoj njezi.

Iskustvo kao pacijenta zaraženog navedenim virusom do tada sam imao prilike  slušati iz medija ali Sada sam na vlastitom iskustvu  mogao osjetiti  svu težinu zdravstvenih problema uzrokovanih navedenim virusom.

Dvanaest dana pratila me je visoka temperatura, konstantni kašalj koji mi je onemogućavao normalno disanje, nedostatak kisika, te obostrana upala oba plućna krila praćena dodatnim komplikacijama.

Do mene u krevetu ležao je mlađi čovjek 71. godište, sportaš  u punoj snazi sa istim oboljenjem ali bolest ga je toliko obuzela  da se je na očigled osoblja i nas pacijenata  u jednom trenutku borio za život.

Upravo navedeni slučaj je primjer  da virus ne poznaje životnu dob, građu čovjeka  kao niti njegovu profesiju što jasno upućuje na opasnosti kojoj smo svi izloženi.

Vjerujem da svi želimo živjeti, imati obitelji, prijatelje, družiti se na raznim okupljanjima, a to ćemo  moći samo ako pravovremeno shvatimo veličinu problema kojem je izložena postojeća populacija građana.

Upravo zato sve građanke i građane u Ličko-senjskoj županiji pozivam da se cijepimo kako bi zaštitili naše obitelji i prijatelje, te ćemo time učiniti jedan od koraka prema normalnom životu na koji smo navikli, zbog čega ću se kada dobijem poziv odazvati cijepljenju.

Koristim ovu priliku da zahvalim medicinskom osoblju Opće bolnice Gospić na odgovornom, stručnom i samozatajnom ponašanju i brizi koju su posvetile  tijekom mog boravka u bolnici, a naročito medicinskim sestrama Ani, Ivani i Marijani koje su svakodnevno na prvoj crti obrane od virusa Covid-19.

 

                          Svima želim sretnu i uspješnu Novu 2021. godinu.

 

                                                                                                          Predsjednik

                                                                                                           ŽO SDP LSŽ:

                                                                                                        Tomislav Zrinski

Be the first to comment on "POZIV TOMISLAVA ZRINSKOG"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake