SJEĆANJE NA POČETAK DJELOVANJA HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE

Zajednica utemeljitelja HDZ-a “Dr.Franjo Tuđman” Ličko-senjske županije kojom predsjedava Ernest Petry je prigodnim priopćenjem podsjetila da je 18.ožujka 199o.godine , tj. prije 31 godinu održana osnivačka skupština HDZ-a za područje bivše ZO Gospić, a istovremeno su održane osnivačke skupštine HDZ-a za općine Novalju,Plitvička jezera . Inicijativa za osnivanje je pokrenuta u Brinju,a istog dana se dogodio pokušaj atentata na Dr. Franju Tuđmana u Benkovcu .

To je bio početak stvaranja moderne hrvatske povijesti i neovisne Republike Hrvatske, stoga se treba s dužnim poštovanjem sjetiti svih istinskih utemeljitelja koji su tada iskazali hrabrost i domoljublje.

U priopćenju zajednice utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije se ističe kako na tragu zajedništva i političkog djelovanja vođenih likom i djelom dr. Franje Tuđmana grade modernu političku stranku koja odolijeva izazovima i pronalazi odgovore na ključna pitanja hrvatskoga čovjeka i društva, pa ih upravo danas veseli činjenica vidljive sinergije utemeljitelja, mladeži, kao i ostalih stranačkih organizacija, a sve s ciljem kontinuiranog i prosperitetnog razvoja naše Like.

Na kraju su svim utemeljiteljima, članicama i članovima, simpatizerima i prijateljima, čestitali godišnjicu stvaranja  Hrvatske demokratske zajednice.

 

Be the first to comment on "SJEĆANJE NA POČETAK DJELOVANJA HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake