PREDSTAVNICI LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI NA 50. DJEČJIM VINKOVAČKIM JESENIMA

Folklorna skupina “Degenija” je ove godine predstavljala Ličko-senjsku županiju na 50. Dječjim Vinkovačkim jesenima .

Mladi folkloraši su nastupili prvog dana dvodnevnog boravka u Vinkovcima, na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina na Trgu bana Josipa Šokčevića. Izvornim ličkim pjesmama i plesovima, ponosno noseći ličku narodnu nošnju, predstavili su Ličko-senjsku županiju. Drugog dana su sudjelovali u tradicionalnom mimohodu ulicama Vinkovaca gdje su se također na centralnoj pozornici predstavili kratkim programom.

U poslijepodnevnim satima su posjetili Vukovar – grad heroj. Na Ovčari i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, paljenjem svijeća odali su počast žrtvama Domovinskog rata, te su posjetili Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Time je dvodnevno putovanje imalo i edukativni karakter.

KUD “S. Mađer”  iz Cerića pored Vinkovaca, bogate i burne povijesti, su ugostili folkloraše iz Ličko-senjske županije. Srdačni domaćini su učinili sve kako bi mladim folklorašima boravak u Slavoniji bio ugodan što će biti obveza za uzvratni posjet.

Voditeljica folklorne skupine “Degenija” Antonija Rosandić je istaknula Ličku-senjsku županiju koja im je omogućila putovanje u Vinkovce, te im ovim putem zahvaljuje i dodaje:

„ Moramo naglasiti da smo izuzetno ponosni što smo dobili priliku predstaviti našu županiju na ovako prestižnom događaju, predstaviti se široj javnosti te pokazati bogatstvo naše ličke tradicije.

Nastavljamo dalje raditi kako bismo otrgnuli zaboravu našu izvornu ličku pjesmu i plesove te ponosno predstavljali tradicionalnu ličku nošnju i običaje našeg kraja.“

 

Be the first to comment on "PREDSTAVNICI LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI NA 50. DJEČJIM VINKOVAČKIM JESENIMA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake