TOMISLAV ZRINSKI NAPUSTIO SDP !

Tomislav Zrinski je četiri mandata bio predsjednik SDP-a Ličko-senjske županije, a isto toliko je obnašao dužnost  županijskog vijećnika. I danas obnaša ovu dužnost, ali SDP više nema svoga predstavnika u Županijskoj skupštini, jer je Tomislav Zrinski napustio SDP i uključio se u rad novoosnovanih hrvatskih socijaldemokrata koji su u svoje redove nekoliko vrlo poznatih javnih osoba među kojima se psoebno ističe proslavljeni rukometaš Vlado Šola. Tomoislav Zrinski je već izabran u Središnji odbor Socijaldemokrata, a javnosti se obratio slijedećim

 

                                      PRIOPĆENJEM

 

Poštovani predstavnici medija,

s obzirom na dugogodišnju suradnju sa Vama  te Vašem objektivnom i korektnom izvješćivanju, želim Vas izvijestiti da sam nakon 32 godine  napustio SDP te svoju političku aktivnost u Ličko-senjskoj županiji nastavljam kao član Socijaldemokrata.

Stranka je autentična, moderna i demokratska stranka ljevice koja nudi alternativu desnom, konzervativnom nacionalističkom i regresivnom načinu upravljanja državom i javnim poslovima.

Naša su ishodišta u povijesti lijevo demokratskih pokreta i stranka, čiji su ideali ali i dostignuća već ugrađeni u vrijednosti moderne civilizacije i progresivnih političkih poredaka Europe i svijeta.

Vrijednosti slobode, jednakosti, pravde i solidarnosti stare su, ali ne i zastarjele vrijednosti. Gradeći svoje politike na načelima dosljednosti, uključivosti, demokratičnosti, odgovornosti, socijalne i gospodarske obzirnosti, Stranka će se naročito zalagati za ostvarivanje svojih ključnih političkih ciljeva – podizanje kvalitete života i osobnog standarda svih građana uz zaštitu prirode i kulturne baštine , izgradnje naprednog društva i jačanja društvenog povjerenja, te jačanja države kao efikasne, održive pouzdane i pravedne organizacije društva.

                  S poštovanjem,

                                                                                                      Tomislav Zrinski

                                                                                                    član Središnjeg odbora

                                                                                                     SOCIJAL DEMOKRATA

 

 

Skoči do alatne trake