OBRAĆANJE ŽUPANA LIČKO-SENJSKOG

Dragi učenici, poštovani učitelji i nastavnici, cijenjeni roditelji!

                   Povodom prvog dana škole u svoje ime i u ime svojih suradnika upućujem najiskrenije čestitke svim učenicima s područja Ličko-senjske županije, a posebno našim malim prvašićima i njihovim roditeljima na upisu u novu školsku godinu i nadolazeće životne izazove.
                 Mnogi od vas će po prvi puta sjesti u školske klupe čime započinje najznačajnije razdoblje u vašim životima. Razdoblje odgoja, obrazovanja, upoznavanja novih osoba i širenje znanja o svijetu oko nas i nama samima.
                  Stoga i ove školske godine nastavljamo s brojnim ulaganjima i projektima u obrazovanje. Osigurani su pomoćnici u nastavi za sve učenike kojima su potrebni, a za obitelji i učenike kojima je financijsko-materijalno situacija lošija osigurali smo besplatnu školsku prehranu, kao i mogućnost korištenja produženog boravka i smještaj u učeničkom domu za sve potrebite. Neke škole imaju novoizgrađena školska igrališta, pojedine obnovljene školske prostore, a nabavljena je dodatna oprema i pomagala za praktičnu nastavu.
                  Svi mi zajedno smo generacija koja želi u naslijeđe ostaviti uređenu, obrazovanu, progresivnu i naprednu županiju na ponos nas i naše djece.
                  Svim učiteljima i nastavnicima želim još jednu uspješnu i radosnu školsku godinu, ravnateljima da stvaraju školu za život a ne za ocjene, roditeljima da budu ponosni na svoju djecu i pruže im svaku podršku, a vama dragi učenici, da uvijek imate na umu da je budućnost vašeg mjesta, županije i države onakva kakva je količina znanja koje steknete.
                  Sretno vam bilo svima u novoj školskoj godini, gdje ćete u školama dobiti sve potrebne informacije oko dodjele knjiga, organizacije prijevoza i ostalih uvjeta.
Ličko-senjska županija pratit će vaš rad i veseliti se svakom vašem uspjehu.
                  Sretno vam svima bilo u novoj školskoj godini, budite ponos svojim roditeljima, učiteljima i nastavnicima i upamtite da su vaša stečena znanja samo vaša i nitko vam ih uzeti ne može.
                                                                                    Vaš ličko-senjski župan
                                                                         Ernest Petry, mag. iur. univ, spec. oec. – MBA

 

Skoči do alatne trake