VJERSKI DOGAĐAJ

 

  Mladomisničko slavlje vlč. Mišela Grgurića

 Mišel Grgurić (Svećenik)

                   MLADOMISNIČKO SLAVLJE U KORENICI

Piše: Anđela Ćaćić

Foto. Arhiva Gospićko-senjske biskupije

 

Korenica- Posebnim ponosom zračili su majka Olivera i otac Slavko prigodom mlade mise njihovog sina Mišela, kojemu se na ovaj način ostvario san i u potpunosti se predao služenju Bogu i Crkvi.

Mladomisnik vlč. Mišel Grgurić sa roditeljima

Nedavno ga je zaredio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić koji je tom prigodom istakao:

„ I završavam, zahvaljujući dragom bogu na faru ovog svećenika,zahvaljujući njegovim roditeljima koji su mu prenijeli dar vjere, zahvaljujem Bogu za svaku dušu koja ga je pratila svojim molitvama, za svako srce koje mu je bilo blizu u životnim kušnjama na ovom putu prema svećeništvu. Neka bez takvih nikada ne ostane na svom svećeničkom putu.“

   Uz brojne prijatelje,subraću svećenike,bogoslove i brojne vjernike koji su okupili u koreničkoj crkvi prikazao je žrtvu svete mise, dokazujući da se svećenik uzima iz naroda i daje se narodu. Život za druge je smisao svećeničkog poziva jer je on poslužitelj Božje riječi i svetih otajstava. Zbog toga nikoga nije začudila radost okupljenog mnoštva, koji su nakon mise po starom dobrom običaju naših starijih zaplesali i zapjevali ispred crkve, radujući se zajedno sa vlč. Mišelom Grgurićem.   

Skoči do alatne trake