LIKA NAPOKON PREPOZNALA SVOJE PREDNOSTI

Stigao snijeg u Liku, pa stiglo i veselo raspoloženje      

          

         OBNOVLJENA SKIJALIŠTA I SANJKALIŠTA U LICI

Piše: Mladen Kukina

           

            Ne nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Lovinac načelnik Račić je informirao općinske vijećnike kako su zaradom iz mjeseca siječnja vratili trećinu općinskih ulaganja u sanjkalište “Cvituša” i time je opravdano materijalno ulaganje, a o duhovnom zadovoljstvu što u neposrednoj blizini uz sitna izdvajanja mogu u snježnim radostima uživati djeca kojima roditelji ne mogu izdvojiti za skupa skijanja izvan državnih granica ne treba ni govoriti. Uz sve predviđene službe na stazi je dežurao načelnik općine Lovinac Hrvoje Račić, trudeći se svima biti pri ruci, kako bi iz Lovinca otišli sa lijepim uspomenama. Ako bi netko od njih odlučio produžiti boravak u zimskoj idili na raspolaganju su im bila smještaji iz kućne radinosti, a novootvoreni hostel pripada među najkvalitetnije hrvatske smještaje ove kategorije turističkog smještaja.  Samo desetak kilometara zračne udaljenosti nekoliko stotina skijaša iz Dalmacije i Like je skijalo na ponovo otvorenom skijaškom stazom na Baškim Oštarijama. Iz tih razloga osmijeh nije silazio sa lica načelnika Ivana Tomljenovića-Mime kojeg smo susreli u prolazu, te koji zbog velikog broja posjetitelja i velike gužve nije imao vremena  za medije. Puno toga se urotilo protiv novog skijaškog centra. Najprije nije bilo snijega, a zatim je bura  odnijela i ono malo snijega. Međutim, stigla je nagrada u drugoj polovici siječnja kada je stigao snijeg u velikim količinama pa je uz topove za snijeg i ratrak odlično pripremljena skijaška staza za koju se nije moglo pronaći riječi pohvale.  Okupile su se razne strukture stanovništva iz različitih krajeva Lijepe naše. Iz Gospića smo primijetili obitelj poznatog ugostitelja i vrsnog sportaša Dane Šimića, te Ivicu i Ljilju Šarić sa djecom,a poslije skupo plaćenog skijanja u inozemstvu liječnica Irena Franolić je isprobala stazu na Baškim Oštarijama. Posebno smo se iznenadili zbog prisustva  dr. Dražena Jurkovića , koji je u javnosti poznat kao prvi gospićki gradonačelnik koji je u vrijeme rata bio povjerenik Vlade RH za općinu Gospić.

    Vrsna sportašica Martina Šuper iz Gospića nam je potvrdila ove riječi,a sudionike ovog događaja pratilo je budno oko Hrvatske gorske službe spašavanja na čelu sa Tomislavom Rukavinom iz Gospića.

  Posebna priča se mora ispričati o gastronomskoj ponudi, za koju se brine poznata kuharica Anka Kocijan, koja svoje iskustvo crpi iz slavnih dana hotela „Zagreb“. Po vrlo povoljnim cijenama samo ovdje možete pronaći svježe mlijeko, kiselo mlijeko, basu i škripavac, a nabavljeno sa OPG „Vegium“. Hostel u vlasništvu općine Karlobag ima u ponudi razna velebitska jela po „bolesno niskim“ cijenama. Lički velebitski ručak, domaće kobasice,oštarski odrezak,mesna plata „Kubus“ uz dinstano zelje i dobro poznate „ličke police“  sa slaninom su ekskluzivna ponuda uz neposrednu blizinu skijališta na Baškim Oštarijama. 

 

Skoči do alatne trake