SAVJETOVALIŠTE ZA ŽRTVE NASILJA U OBITELJI

U Gospiću dostupne usluge za žrtve nasilja u obitelji

 

                        BOLJI DANI ZA ŽRTVE NASILJA U OBITELJI

Program „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji“ usmjeren je primarno smanjenju nasilja u obitelji pružanjem pravovremene i kvalitetne besplatne psihološke i primarne pravne pomoći žrtvama nasilja u obitelji te pomoći pri uključivanju u tržište rada (pomoć oko pisanja životopisa, priprema za razgovor za posao i sl.).  Provedba programa zamišljena je na način da potencijalni korisnici (žrtve nasilja u obitelji) kontaktiraju putem telefona 051/211-888 ili na email: pomoc@sos-rijeka.org. Savjetovanja se odvijaju u suradničkoj organizaciji na području Gospića. Navedene usluge su osim direktnog kontakta i dolaska u Gospić dostupne i telefonskim putem (051/211-888) ili putem e-maila (pomoc@sos-rijeka.org), ukoliko netko od korisnika ne želi ili nije u mogućnosti doći na savjetovanje.

Program „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji“ financira se od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je prva godina provedbe programa započela 01. lipnja 2017. godine, a program sufinanciraju Primorsko – goranska županija i Grad Rijeka.

Usluge koje Savjetovalište nudi su:

  1. Psihološka pomoć i podrška

  2. Primarna pravna pomoć

  3. Podrška pri uključivanju u tržište rada(pomoć u pisanju životopisa, upoznavanje s radnim pravom i sl.)

Program je namijenjen žrtvama svih oblika nasilja (psihičko, fizičko, seksualno, ekonomsko, obiteljsko, partnersko, vršnjačko), bez obzira na dob, spol i rod.

                             SAVJETOVANJE JE BESPLATNO I POVJERLJIVO !

Sve navedene usluge su dostupne u Gospiću, u Krku, Rijeci, Vrbovskom i Korenici.

 

 

Be the first to comment on "SAVJETOVALIŠTE ZA ŽRTVE NASILJA U OBITELJI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake