ČIJA JE ONO LIPA???

U Bilajskoj ulici odsječena lipa, navodno privatna!!!

GOSPIĆ – Na poziv jednog kolege i jednog čitatelja danas stižemo u Bilajsku ulicu u Gospiću. Radi se o prostoru ispred nekadašnjeg restorana “Lipa” u Gospiću. To je ujedno i obiteljska kuća u vlasništvu Ivice Crnkovića. Restoran je zatvoren prije nekoliko mjeseci, a lipa, drvo koje je simbol ovoga restorana po kojemu je on na kraju krajeva i dobio ime posječena je danas. Dočekuje nas vidno uzbuđen Ivica Crnković sa svojom obitelji koji nam kaže da ne može dopustiti da mu se ruši njegova imovina, lipa koja je prema njegovim riječima evidentno na njegovoj parceli. Kao bivšeg hrvatskog branitelja muči ga što se ruši nešto njegovo, nešto što je u njegovom vlasništvu. Na lice mjesta došao je i komunalni redar Stipan Starčević koji predlaže: “mi ćemo snositi troškove“, no Crnković odmah odgovara da ga nitko nije ni pitao ni obavijestio što će se raditi- :” meni to liči na nasilje“- kaže Crnković. Do cijele situacije došlo je nakon pritužbe susjeda, “podaci poznati redakciji”, koji je tražio rušenje. On kaže da nije, da je tražio “prokresivanje”.
Teška je ovo situacija koja u psihološkom profilu podsjeća na deložaciju iako u ovome slučaju stanari mogu ostati. Ali ostaju u teškoj, potresnoj,  situaciji. Doznajemo tako da nakon panja lipe vlasnik čestice (Crnković) ima još 9 cm površine, no komunalni redar Stipan kaže da će se to ustanoviti nakon što na teren iziđe geodet.

Onako iskreno, ja kao novinar koji prati zbivanja u Gospiću više od 18 godina vidim da je sve ovo posljedica višegodišnjeg bezvlašća u ovome gradu. To nam na kraju krajeva potvrđuju i građani, kopa se gdje hoće, radi se što hoće, sada bi trebala ova aktualna vlast sve to promjeniti u trenu, u par mjeseci. A sad zamislite situaciju na terenu. Ekipa koja je rušila stoljetnu lipu slomila je mlado drvo koje bi trebalo ukrašavati ovu ulicu, a posađeno je ne tako davno. I sada nas Crnković pita “što bi bilo da sam ga ja slomio sjekući svoje drvo“. Nerješive su to situacije, a građani nemaju strpljenja.

 

Preuzeto: LIKA EXPRESS

Milan Tomašević

Be the first to comment on "ČIJA JE ONO LIPA???"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake