PAMTIT ĆE SE 3. NOVOGODIŠNJI PRVI PLJESAK 18+

Pobjednik 3. Novogodišnjeg prvog pljeska 18+ je Joso Medunić Bikan

Nakon napornog vježbanja i pripremanja koje je trajalo više od tri mjeseca kandidati novogodišnjeg prvog pljeska 18+ pokazali su svoje znanje pred gospićkom publikom te pred stručnim žirijem te otpjevali svoje glazbene brojeve.

Stručni žiri je imao pune ruke posla dok je poslije prvog kruga odabrao od trinaest kandidata sedmero koji ulaze u drugi krug. Također je bio veliki posao od sedmorice kandidata dodijeliti nagradu za treće mjesto, drugo mjesto i proglasiti pobjednika. Stručni žiri je sastavljen i od stručnih osoba a to su Igor Dereh, Zvonimir Ostović, Božidar Bruce Jerkovich, Vlado Dereh i predsjednik žirija Maestro Danko Ivšinović.

Na samom ulazu u hotel Ana publika je ostala zadivljena dočekom hostesa, čestitkama za blagdane i od organizatora dočekanim rezerviranim sjedećim mjestima. Ujedno se oduševila i uvertirom u samu priredbu od Dinamico banda iz Gospića.

Otvorenje prvog kruga otpjevao je pred prepunom dvoranom hotela “Ana” Nikica Stilinovć Garbun pobjedničkom pjesmom 2. Novogodišnjeg prvog pljeska 18+. Zatim je krenulo natjecanje i svih trinaest kandidata je otpjevalo pjesmu prvog kruga uz glazbenu pratnju DINAMICO BANDa, a kandidati su:

Iz Gračaca Tomislav Šarić Tomy, iz Gospića Dijana Uzelac, iz sela Lipe kod Gospića Nikola Štimac, iz Benkovca Ivica Vulelija, iz sela Žabica kod Gospića Anton Tony Buneta, iz Benkovca Pero Dujmović, iz Bilaja kod Gospića Joso Medunić Bikan, iz Gospićke Kaniže Marinko Žarković, Iz Smiljana Ivan Šarić Šare, Iz Slavonskog Broda Antun Krušenicki Tunja, Ličanin iz Zagreba Marijan Vukelić, iz Smiljana Tomo Radošević Švrćo i Holanđanka, rodom Bugarka Sophia Basheva.

Nakon prvog kruga natjecanja publika je glasala glasačkim listićima za svog favorita za prvu nagradu publike, a za to vrijeme stručni žiri je zbrajao i oduzimao bodove da proglasi prvu nagradu publike i prvih sedam koji ulaze u drugi krug.

Došla je odluka od publike i žirija! Publika je svoju prvu nagradu publike dodijelila Marijanu Vukeliću, a žiri je u drugi krug propustio kandidate, Tomislav Šarić Tomy, Anton Toni Buneta, Pero Dujmović, Joso Medunić Bikan, Marijan Vukelić, Tomo Radošević Švrćo i Sophia Basheva.

Kandidati koji nisu prošli u drugi krug revijalno su otpjevali svoju drugu pripremljenu pjesmu i tu se događa nešto neobično i van protokola. Nakon nastupa Dijane Uzelac predsjednik žirija Danko Ivšinović izlazi na scenu i predstavlja zaključak žirija te Dijanu Uzelac propušta u drugi krug što podržava i publika gromoglasnim pljeskom.

Krenuo je i drugi krug pobjedničkom pjesmom 1. Novogodišnjeg prvog pljeska a otpjevao ju je pobjednik Stjepan Šarić Šare. Natjecatelji drugog kruga su tek tad zakomplicirali posao žiriju jer nije bilo pjesme koju publika nije cijelu prepjevala i pljeskala a i kandidati daju gotovo svoj maksimum.

Odluka žirija je dostavljena organizatoru i voditelju programa Marijanu Pavletiću te je i pročitana redoslijedom: Treće mjesto osvojila je Sophia Bacsheva. Drugo mjesto podijelili su imenjaci, Tomislav Šarić Tomy i Tomo Radošević Švrćo. Prvo mjesto osvaja Joso Medunić Bikan.

Cjelokupni program publika je prihvatila što su kandidati briljirali raznim žanrovima glazbe tako što su izvođene izvorne ličke pjesme, modernije ličke pjesme, žargonski hitovi narodne glazbe, sevdalike, zabavna glazba i zabavni evergrini. Nešto posebno što je oduševilo žiri i dirnulo publiku to je nastup Marijana Vukelića izvođenjem ličke pjesme „Sviće zora i pivaju pivci“ iz pratnju ličkih basova Ivana Starčevića, Ivana Tomaševića i Marijana Pavletića.

Posebno je zapamćen nastup Tome Radoševića Švrće novim Ličkom pjesmama nastalima u pripremama ove organizacije. Dakle, Švrćo je imao ideju, organizator podržao, DINAMICO BAND dotjerao. Prva pjesma po imenu „Velebite“ jest melodija od jedne poznate nam sevdalinke a tekst je deseterac ili lakše objašnjeno bećarac otpjevan lijepom nam Velebitu. Druga pjesma sadrži melodiju stare nam ličke pjesme „Kad zapiva“ uz novi tekst pisan za Švrću, autora Marijana Pavletića također uz vokalnu pratnju na lički bas Ivana Starčevića, Ivana Tomaševića i Marijana Pavletića. Također se svima dojmila Sophia upravo zato što je Holanđanka i ne zna hrvatski jezik a ipak pjeva hrvatske pjesme na hrvatskom jeziku.

Pobjednik Joso Medunić Bikan briljirao je kako stručni žiri tako i publiku izborom pjesme, samim pjevanjem a ponajviše scenskim nastupom i tako odnesao titulu pobjednika 3. Novogodišnjeg prvog pljeska te je na protestiranje publike Bikan morao otpjevati i pobjedničku pjesmu „ja nisam kriv“ i pjesmu iz prvog kruga „Sunca nikad ne vidjela ti“.

Završetkom programa nastavljena je zabava za goste uz DINAMICO BAND.

 

Be the first to comment on "PAMTIT ĆE SE 3. NOVOGODIŠNJI PRVI PLJESAK 18+"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake