Nacionalni restoran „Lička kuća“

Lička kuća nije nadaleko čuvena samo po janjetini već i po tanko narezanom domaćem pršutu, kobasicama, ličkim sirevima, juhi od janjetine, janjetini i teletini ispod peke, ličkim polama, pastrvama, ličkim uštipcima i štrudlama od sira, jabuke ili šljiva…

Specifičnost nacionalnog restorana Lička kuća prvenstveno je otvoreno ognjište s vatrom na sredini restorana, gdje se pred vašim očima i pripremaju delicije ispod peke.

Restoran je sagrađen 1972. godine kao jedinstveni prostor, oživljavajući povijesti i upoznavajući goste s izgledom i ambijentom tradicionalne ličke kuće, da bi 2015. godine bio u cijelosti restauriran i uklopljen u izvorni lički rustikalni stil. Time je nastala idealna kulisa za prezentaciju i degustaciju autohtonih specijaliteta ličkoga kraja, koji su spravljeni prema tradicionalnim receptima i, naravno, – od domaćih namirnica.

Restoran Lička kuća sagrađen je na dvije etaže s ukupnim kapacitetom od 270 sjedećih mjesta. Smješten je nasuprot sjevernog ulaza (Ulaz 1) u Nacionalni park Plitvička jezera. Funkcionira i kao inačica etno muzeja, pa tako osim degustiranja bogate gastro ponude, posjetitelji mogu u restoranu razgledati i niz uporabnih predmeta karakterističnih za nekadašnji život ličkih obitelji.

Radno vrijeme: 07:00 – 22:00

Rezervacija stola moguća na 00385 99 2767 414

(Napomena: jela s janjetinom i teletinom potrebno naručiti unaprijed)

Lička janjetina u „Ličkoj kući“

Može se pripremiti na niz načina, od pećnice do peke, ali malo što izaziva zazubice kao pogled na janje koje se okreće na ražnju. Male tajne velikih majstora teško ćete izvući na svjetlo dana jer svaki od njih krije vlastiti trik za uvijek savršenu janjetinu, ali kad je u pitanju kvalitetan komad mesa, slažu se u jednom – često joj ne treba ništa više osim malo masnoće i soli.

Be the first to comment on "Nacionalni restoran „Lička kuća“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake