PRIPREME ZA PARLAMENTARNE IZBORE – 05.SRPNJA 2020.GODINE

Daleko od očiju javnosti slažu se stranačke liste za izbore

 

                   VELIKE POLITIČKE BITKE ZA MALO MJESTA

     Desetak dana je ostalo do predaje stranačkih lista za parlamentarne izbore koji će se održati u nedjelju, 05.srpnja 2020.godine. Iako ima još dosta vremena predsjednici stranaka izgleda neće imati previše dvojbe oko kandidata iz Ličko-senjske županije. U vladajućoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici prema raspoloživim informacijama predsjednik Andrej Plenković će izabrati dva kandidata od četvero predloženih kandidata( Marijan Kustić. Anita Pocrnić Radošević, Sanjin Rukavin i Branislav Šutić).

Dražen Jurković,Darko Nekić i Katica Prpić se vjerojatno nadaju u mogućnost uvrštavanja na stranačku listu HDZ-a, iako malo tko vjeruje da će predsjednik HDZ-a Plenković odlučivati suprotno prijedlozima stranačke baze.   U ovom trenutku uvijek dobro obaviješteni politički analitičari daju prednost Marijanu Kustiću i Aniti Pocrnić Radošević, iako nikad ne treba zaboraviti Sanjina Rukavinu i Branislava Šutića koji imaju bogato političko iskustvo, te činjenicu da je HDZ od svih ličko-senjskih gradova jedino u Senju na vlasti.  Anita Pocrnić Radošević je sa najmanjim političkim iskustvom, ali joj se uz meteorski politički uspon u posljednje vrijeme prednost daje zbog činjenice da u Gospiću ima najviše birača, a ne treba zanemariti “žensku kvotu” koja je zakonska obveza u ovim izborima. Marijanu Kustiću je izuzetno draga funkcija u Hrvatskom nogometnom savezu, ali s obzirom da su u nogometu funkcije vrlo nestabilne nitko ne vjeruje da će kao predsjednik županijske organizacije sam sebe eliminirati sa liste, te izgubiti zaleđe u Saboru RH koje mu može donijeti mir u naredne četiri godine.

    Proključalo je izgleda u najvećoj oporbenoj stranci SDP-u.

Tomislav Zrinski kao dugogodišnji predsjednik županijske organizacije koji će se ubrzo vjerojatno vratiti na ovu funkciju, jer je jedini kandidat za predsjednika županijske organizacije SDP-a Ličko-senjske županije već je nominiran kao kandidat za stranačku listu SDP-a u 9. izbornoj jedinici.

Međutim iz općinske organizacije SDP-a Plitvička jezera stiže informacija o kandidiranju Ognjena Borčića koji prema njima ispunjava sve formalne uvjete i nema nikakvih prepreka da ga Davor Bernardić uvrsti na stranačku listu. U njegovoj stranačkoj bazi smatraju ga odličnim kandidatom kao dugogodišnjeg glasnogovornika Nacionalnog parka Plitvička jezera koji posjeduje stručnost i iskustvo. Upitan da potvrdi kandidaturu nije odgovorio negativno, te je dodao svoje razmišljanje:

   “Čovjek je pokretač svega !! ….

  Čovjek je čovjeku lijek …

 Malo je “reći” pokretač, čovjek je ljudsko biće, stvoreno da živi i čini život dobrim i ugodnim ne samo za sebe, već za sve i sva u svom okruženju.

Temelj svakog ponaosob isključivo su produkt kućnog odgoja, kao i načela, odnosno principa i težnji da budemo-postignemo dobro i dobro.

U interesu i boljitku zajednice – društva u kojem živimo , isključivo svojim riječima, djelima i postupcima, najbolje “govorimo” o sebi samima, a što je ujedno i najiskrenije, te najjasnija slika pojedinca i njegova postojanja.”

   U 9. izbornoj jedinici u “političku utakmicu” će izgleda krenuti još jedan “politički kapitalac” koji se pronalazi u Karlu Starčeviću koji će za razliku od ostalih kandidata vjerojatno krenuti sa vrha i mogao bi svojoj političkoj karijeri dodati još jednu funkciju.

Tko će biti “politički igrači” MOST-a i DOMOVINSKOG POKRETA malo se priča u javnosti pa ako i bude kandidata neće igrati značajniju ulogu. Na listi reformista koju će vjerojatno predvoditi nekadašnji zastupnik Petar Baranović mogao bi se naći Tomo Delač koji bi zbog poslovne karijere u Gračacu u mjesta rođenja u Kosinju mogao biti respektabilan kandidat.

Be the first to comment on "PRIPREME ZA PARLAMENTARNE IZBORE – 05.SRPNJA 2020.GODINE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake