STIŽE ŠIROKOPOJASNI INTERNET NA LIČKO PODRUČJE

 

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević je potpisao Ugovor vrijedan  gotovo 99.000.000,00 kuna kojim će započeti implementacija  širokopojasnog interneta na ličkom  području

 

      KARLO STARČEVIĆ POTPISAO MILIJUNSKI UGOVOR

 

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU  je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. -2020. –   Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera  ukupno vrijednog 98.233.814,40 kn (s PDV-om) .

Ovo je jedan od financijski najvrjednijih projekata financiranih sredstvima EU u Gradu Gospiću u posljednjih nekoliko desetljeća. Ovaj projekt rezultat je dugotrajnog i vrijednog rada koji je započeo u srpnju 2017. god., a obuhvaća implementaciju nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA) brzine od 100 Mbit/s na područjima svih naselja Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera na kojima trenutno nisu dostupne usluge širokopojasnog pristupa velikih brzina, odnosno na područjima na kojima operatori u sljedeće tri godine ne planiraju ulaganja u nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije.  Drugim riječima, svako naše selo i zaselak imati će pristup mreži i to velike brzine.

Grad Gospić  prvi je grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu ovog projekta, a s obzirom na nove informacijske i komunikacijske trendove koji zahtijevaju sve veću digitalizaciju, implementacijom pristupne širokopojasne mreže velike brzine na području Grada Gospića uvelike će se pridonijeti poboljšanju kvalitete razvoja gospodarstva, ali isto tako i turizma za čiji su razvoj i napredak neophodne ovakve nove tehnologije.

 

Be the first to comment on "STIŽE ŠIROKOPOJASNI INTERNET NA LIČKO PODRUČJE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake