U Gospiću loša epidemiološka slika!

Održana sjednica Stožera civilne zaštite- u Gospiću loša epidemiološka slika!
Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića koju je otvorio načelnik Stožera Ivica Tomljenović.
O trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Grada Gospića izvijestio je epidemiolog dr. Ivan Stanić te naveo da je trenutno 30 osoba pozitivno na virus COVID-19 na području Grada. Zadnjih nekoliko dana tendencija je rasta oboljelih te se ista očekuje i u narednim danima. Pojavilo se i nekoliko žarišta na području Grada Gospića. S obzirom na navedeno epidemiološka situacija na području Grada Gospića ocjenjuje se kao nepovoljna. LSŽ trenutno se nalazi kao treća županija po postotku broja pozitivnih na virus COVID 19, a Grad Gospić na 1.mjestu po broju oboljelih u županiji.
Većina članova stožera izrazila je bojazan o mogućim posljedicama nakon održavanja manifestacije “Jesen u Lici” te zaključila da je vrlo teško provesti propisane mjere od strane HZZJZ stoga daje preporuku županijskom stožeru da se ovogodišnja manifestacija “Jesen u Lici”, zbog postojeće epidemiološke situacije, ne održi.
Aktualne mjere koje su donesene na zadnjoj sjednici, a stupile na snagu 22.rujna 2020.godine, smatraju se dovoljnima u ovom trenutku te će se učinak istih osjetiti u narednim danima.
Daje se suglasnost za korištenje Gradske sportske dvorane svim sportskim klubovima uz uvjet da se pridržavaju mjera koje su propisane od HZZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Be the first to comment on "U Gospiću loša epidemiološka slika!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake