Poštovani sugrađani, vaše je zdravlje primarno i vaša obaveza pa vas molim da se tijekom vikenda, a i u sve ostale dane brinete o poštivanju epidemioloških preporuka.

Bez obzira na podršku u financijskim sredstvima kao i potporu organizaciji koju Grad Gospić redovito pruža manifestaciji, ova godina je po mnogočemu posebna i zahtijevala je poseban tretman. Naime, Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske je 21. rujna 2020. godine donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Ličko-senjsku županiju, s izuzećem Grada Novalje.

Te nužne mjere dozvoljavaju na svadbama i sahranama, i to bez karmina, po 50 ljudi, na privatnim slavljima 20, dok su sportska natjecanja bez gledatelja”.

Odluku potpisuje načelnik Stožera Civilne zaštite RH, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović, a njome se zadužuju stožeri jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera, o čemu danas govori i Novi list https://www.novilist.hr/rijeka-regija/lika-senj/jesen-u-lici-nevjerojatno-ignoriranje-posebnih-epidemioloskih-mjera/ .“

Napominjem da smo u trenutku  kad je epidemiološka situacija u Gospiću bila nepovoljna, sazvali stožer Civilne zaštite Grada Gospića i donijeli preporuke vezano za održavanje manifestacije  s obzirom da je gradskom stožeru na prvom mjestu zdravlje naših građana, a nikako političke špekulacije.

Samo dan nakon sastanka stožera održali smo i sastanak sa županom Darkom Milinovićem kako bismo iznašli zajedničko rješenje da se manifestacija Jesen u Lici održi, ali da u isto vrijeme poduzmemo i ispoštujemo sve potrebne mjere zaštite kako ne bi došlo do pogoršanja cjelokupne situacije. Županova želja bila je održavanje “Jeseni u Lici”, a zajednički cilj bio je dogovoriti način kako bi se ona što sigurnije provela.

Grad Gospić podržava sve dobre projekte ma čiji oni bili, ali  prije svega brine i za zdravlje sugrađana.

Poštovani sugrađani, vaše je zdravlje primarno i vaša obaveza pa vas molim da se tijekom vikenda, a i u sve ostale dane brinete o poštivanju epidemioloških preporuka.

S poštovanjem,

                                                                                                            GRADONAČELNIK

                                                                                                               Karlo Starčević

Be the first to comment on "Poštovani sugrađani, vaše je zdravlje primarno i vaša obaveza pa vas molim da se tijekom vikenda, a i u sve ostale dane brinete o poštivanju epidemioloških preporuka."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake