MARKO HEĆIMOVIĆ IZVRŠIO ZAVJET

Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama Marko Hećimović iz Kose ispunio zavjet, te za devet dana stigao iz Kose (pored Perušića) stigao do Međugorja

 

                                          IZVRŠEN ZAVJET

   Mladić iz Kose pored Perušića zavjetovao se kako će pješice stići do Međugorja, gdje vjernici obično odlaze autobusom ili automobilom, a agronom Marko Hećimović, koji trenutno radi kao trgovac, se zavjetovao kako će pješice stići u Međugorje. Putovanje je trajalo devet dana, a nije se prekidalo unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama. Početak priče krenuo je u rodnoj Kosi, te preko Udbine, Gračaca, Knina, Kamenice, Posušja stigao u Međugorje. Tijekom putovanja je svuda nailazio na susretljivost i nitko mu u pravilu nije htio naplatiti smještaj i hranu. U Međugorje je stigao prema predviđenom planu i programu, ali bez dobrih ljudi ne bi izvršio svoj zavjet pa im Marko Hećimović najsrdačnije zahvaljuje, jer nije nimalo  jednostavno pješačiti 320 kilometara .

O svim detaljima putovanja sa brojnim fotografijama čitajte u Ličkom putu br. 96 čije je izdavanje predviđeno 08. listopada 2020.godine.

 

Be the first to comment on "MARKO HEĆIMOVIĆ IZVRŠIO ZAVJET"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake