NEKOLIKO NOVOSTI ZA RIBIČE OD NOVE GODINE

     POTREBNA ZAMJENA RIBIČKIH UVJERENJA, DOZVOLE ONLINE

Kako bi ribolovne udruge i članovi spremno dočekali primjene odredbi Zakona o slatkovodnom ribarstvu po kojima će se od 2021. godine državne dozvole i članske iskaznice prodavati online vrlo je bitno zamijeniti i „papirnato“ uvjerenje o položenom ispitu za „plastično“   sa skeniranim podacima.

         Ovom prigodom Dane Kruljac u svojstvu predsjednika SRU “Lika” naglašava:

  ” Zamjena za gospićke ribiče se održava u dogovoru s Sportsko ribolovnim savezom Ličko senjske županije  u ponedjeljak 16. studenoga od 17 do 19 sati a drugi termin je dan kasnije. Neophodno je predočiti uvjerenje, osobnu iskaznicu i člansku kartu za 2020. godinu.

    Isto tako, upozoravamo da se osobama sa povišenom temperaturom neće pružiti predviđena usluga, već će se uputiti na zdravstvenu službu što će biti neugodna situacija za njih i njihove bližnje !”

     Iz tih razloga u Sportsko-ribolovnom savezu Ličko-senjske županije ponovo ukazuju  na nužnost pridržavanja epidemioloških mjera, uporaba maske, mjerenje temperature, dezinficiranje ruku i prostora te dodatno apeliraju na ribiče da prije dolaska u ribolovni dom izmjere tjelesnu temperaturu.

Inače,  kako doznajemo bez ove zamjene ribiči od Nove godine nigdje u Republici Hrvatskoj neće moći kupiti godišnju dozvolu za ribolov što ne znači da će im uvjerenje ili ribički propasti. (ŽMR)

 

 

Skoči do alatne trake