JOSIP BROZIČEVIĆ IZABRAN ZA DOPROČELNIKA HRVATSKE GORSKE SLUŽBE ZA SPAŠAVANJE

U Starigradu je održano Vijeće Stanica koju će gospićki pročelnik Stanice HGSS-a dugo pamtiti jer je na toj sjednici izabran umjesto legendarnog Vinka Prizmića koji je tu dužnost obnašao u dvije posljednje godine, a prije toga je 16 godina obnašao dužnost pročelnika.

Vijeće Stanica HGSS-a kojeg čine predstavnici svih 25 Stanica u Hrvatskoj dalo je povjerenje Josipu Brozičeviću za obnašanje ove odgovorne, moralne, volonterske i nadasve časne dužnosti.

Predstavnici svih Stanica na ovom Vijeću su prepoznali vrijedan, stručan i odgovoran 17 godišnji rad gospićkog pročelnika za spašavateljski staž pa tako snažna podrška iz cijele Hrvatske nije bila upitna, te je izabrani Josip Brozičević ovom prigodom izjavio:

„Temelj i najveća vrijednost Hrvatske gorske službe spašavanja su njeni ljudi pa tako i članovi Stanice Gospić više od 30 godina nesebično daju cijelog sebe samo s jednim ciljem, a to je spasiti ljudski život. Bezbroj puta su to učinili kada to nije mogao nitko drugi. Uz tako motivirane, stručne kolege i podršku matične Stanice kao i podršku svih ostalih Stanica obavljati ovu odgovornu i časnu funkciju biti će sigurno jednostavnije i lakše“.

Stanica Gospić pokriva najveće, ali i terenski najzahtjevnije područje u Hrvatskoj. Sve temeljne djelatnosti nastoji obavljati besprijekorno. Da je naš nesebični rad  i angažman prepoznat govori nam veliko povjerenje i  respekt kako među građanima, jedinicama lokalne uprave i samouprave tako i među svim Stanicama HGSS-a.

Ta privilegija, vrijednost i osjećaj kada se spasi ljudski život, ne može se opisati i nema cijenu. “

 

Be the first to comment on "JOSIP BROZIČEVIĆ IZABRAN ZA DOPROČELNIKA HRVATSKE GORSKE SLUŽBE ZA SPAŠAVANJE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake