DOSTOJANSTVENO I PUNO EMOCIJA

 

                       POBJEDNIK – RK “BJELOVAR”

 

Rukometni klub “Gospić” je organizirao po prvi put memorijalni rukomenti turnir “Joso Starčević-Ćele” u znak sjećanja na bivšeg trenera i jednog od osnivača Rukomentog kluba “Gospić”.

Turnir je započeo jutarnjim polaganjem vijenca na glavni križ gospićkog groblja. Uprava kluba, seniori, svi treneri kluba, te obitelj pokojnog trenera napravili su jednu veoma lijepu sliku na koju bi malo tko ostao ravnodušan.

Polaganju vijenca uslijedilo je paljenje svijeća, molitva i kratki ali emotivni govori sadašnjeg predsjednika Tomislava Rukavine, te bivših vođa kluba Mile Fajdića i Marte Grgurić.

Rukometni turnir u sklopu priprema za sezonu 2021./2022. okupio je četiri veoma kvalitetne ekipe:

– RK Bjelovar – Premijer liga

– RK Umag – Premijer liga

– RK Ribola Kaštela – 1. HRL jug

– RK Gospić – 1. HRL jug

U prvoj utakmici igrali su Bjelovar i Ribola Kaštela, dok su u drugoj utakmici igrali Gospić i Umag.

Pomalo i očekivano finalne parove tvorile su ekipe Bjelovara i Umaga, dok su se za 3. mjesto borili RK Ribola Kaštela i RK Gospić.

Između dvije polufinalne utakmice uslijedilo je otvaranje turnira na kojem se svima nazočnima obratio predsjednik Tomislav Rukavina nakon čega je uslijedila kratka međusobna rukometna utakmica dječaka rođenih 2006.-2009. godišta.

Prema očekivanjima u finalu su igrali dva premijerligaša Bjelovar i Umag, dok su u utakmici igrali Gospić i Ribola Kaštela.

 Gospić je u utakmici za 3. mjesto unatoč još jednoj odličnoj predstavi ostvario poraz od 6 pogodaka razlike protiv Ribola Kaštela,  koja je najavila ambiciju za ulazak u Premijer ligu. 

U finalnoj utakmici Bjelovar se pokazao kao daleko najspremnija i najkvalitetnija momčad turnira koja je zasluženo osvojila prvo mjesto.

Posebno dojmljivo bilo je uručenje momčadskih i pojedinačnih nagrada najboljim klubovima, te igraču, golmanu i strijelcu turnira koju je, prema uobičajenom protokolu memorijalnih turnira, ali za sve prisutne veoma dirljivim trenucima, odradila obitelj bivšega trenera.

Kako i priliči, uslijedila je zajednička večera svih ekipa sudionika turnira te kratko druženje uz želje za dolaskom i dogodine.

Bio je ovo svojevrstan praznik rukometa u čast ocu rukometa u Gospiću, a za potpuni učitak nedostajali su gledatelji (epidemiološke mjere).

 

 Rukometni klub “Gospić” posebno zahvaljuje posebnom gostu Tomislavu Grahovcu,( predsjedniku Hrvatskog rukometnog saveza), te svim klubovima koji su prihvatili poziv i uveličali ovaj, za klub, poseban turnir. Zahvale idu i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju turnira, obitelji pokonika na susretljivosti i pristanku da se ovaj turnir održi u svom prvom od brojnih izdanja u godinama koje slijede.

 

PLASMAN KLUBOVA:

  1. RK BJELOVAR

  2. RK UMAG

  3. RK RIBOLA KAŠTELA

  4. RK GOSPIĆ

 

NAJBOLJI IGRAČ: Mateo Lukačec (RK Bjelovar)

NAJBOLJI GOLMAN: Tomislav Olić (RK Ribola Kaštela)

NAJBOLJI STRIJELAC: Šime Markić (RK Gospić) – 20 pogodaka

 

REZULTATI UTAKMICA:

POLUFINALE:

RK BJELOVAR – RK RIBOLA KAŠTELA 25:18 (11:7)

RK GOSPIĆ – RK UMAG 25:37 (14:18) – Markić (11), Antić (4), Dželalija (2), Petrović (2), Matulović (2), Seferagić (1), Maras (1), Udiljak (1), Kovačević (1)

 

UTAKMICA ZA 3. MJESTO:

RK RIBOLA KAŠTELA – RK GOSPIĆ 30:24 (13:13) – Markić (9), Jelić (4), Bilić (4), Dželalija (3), Seferagić (1), Antić (1), Petrović (1), Udiljak (1)

 

FINALE

RK BJELOVAR – RK UMAG 30:26 (13:13)

 

 

Skoči do alatne trake