NASELJAVANJE RAZVOJNOG CENTRA

Povodom “Dana otvorenih vrata EU projekata” organizirano je potpisivanje Ugovora između Razvojnog centra LSŽ i prvih korisnika uz nazočnost Ličko-senjskog župana Ernesta Petrya, koji je ovom prigodom istakao:

“Ponosan sam što kao župan sudjelujem u ovom događaju jer je Ličko-senjska županija ujedno i osnivač ovog Razvojnog centra. Ova se ustanova na taj način zapravo stavlja u funkciju i uvjeren sam da će ravnatelj Milković s nama kao osnivačima, ali i s korisnicima ostvariti vrlo dobru suradnju. Ova ustanova već ima  oformljeno Stručno vijeće  koje će u skoro vrijeme svakako biti značajan suport svim korisnicima usluga Razvojnog centra. Danas su potpisani prvi Ugovori za obrtnike i poduzetnike, dok dio tih troškova subvencionira Ličko-senjska županija u trajanju od dvije godine, u iznosu od 60 posto. Na ovaj način ćemo kao županija u narednom periodu  obrtnicima davati dodatnu potporu od 200 tisuća eura.

Ovaj Razvojni centar tako počinje biti suport za proizvodnju, a počinje sa  zapošljavanjem prehrambenog tehnologa. Od danas se premještaju i uredi Ličke razvojne agencije LIRA koja je do sada koristila prostore Grada Gospića. Na ovaj način će se na jednome mjestu naći Razvojni centar, poduzetnici i LIRA. Pri kraju je zaključivanje Ugovora s jednom državnom ustanovom koja se svojim obimom posla naslanja na potporu kreditnim linijama namijenjenim obrtništvu i poduzetništvu. Na taj način će se za tu gospodarsku namjenu osigurati što više sredstava.

Ličko-senjska županija će kao i do sada svima vama biti pouzdan partner. Također sam uvjeren da ćemo kroz resorna Ministarstva i uz pomoć Vlade RH povući što više sredstava kako bi značajno revitalizirali gospodarstvo u Ličko-senjskoj županij. “

 

Skoči do alatne trake