USPJEŠNO ODRŽAN 2.MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR “JOSO STARČEVIĆ-ĆELE”

                                                             JOSO STARČEVIĆ – ĆELE

Joso Starčević, od milja zvan Ćele, živio je rukomet cijeli svoj život, a posljedica njegove ljubavi je i Rukometni klub “Gospić” u čijem je osnivanju sudjelovao zajedno s brojnim Gospićanima i rukometašima još davne 1970. godine. To je godina kada se spominje prvo djelovanje Rukometnog kluba “Gospić” u okviru rada Sportskog društva Gospić koje je navedene godine i osnovano, dok su se rukometna natjecanja ekipa srednje škole održavala i ranije.

U više od 50 godina sudjelovanja u odgojno – obrazovnom radu kao kineziolog u prosvjeti i trener u klubu odgojio je izuzetno veliki broj generacija, a važnost njegovog lika i djela može se spoznati u razgovoru sa žiteljima Gospića, bilo najstarije, srednje ili mlade životne dobi. Njegova dobrota, energija, poštivanje okoline i velika mudrost okupljala je sve generacije Gospićana koje su ga kao takvoga i prepoznali, cijenili ga i poštovali do njegovog posljednjeg daha.

Rukometni klub “Gospić”, svi bivši, sadašnji i budući članovi, jesu i mogu biti ponosni što su imali čast da se u Gospiću našao jedan takav entuzijast i rukometni zaljubljenik,  jedna takva veličina čija je ostavština zadužila društvo Gospića i na čijoj će se ostavštini gospićka mladost i budućnost još godinama odgajati i usmjeravati u kvalitetne ljude, sportaše i rukometaše.

Treneru, rukometni i životni učitelju, s punom odgovornosti uzimamo si za pravo u ime svih Vaših igrača i rukometnih suradnika i nas samih, zahvaliti se što smo imali čast živjeti s Vama u ovom gradu čije ste bili srce i duša, što smo imali čast upijati svaku Vašu primjedbu, učiti i napredovati iz svake Vaše pohvale, što ste sudjelovali u našem odgoju i što ste bili dio našeg životnog odrastanja.

_________________________________________________________________________

Drugo izdanje memorijalnog turnira „Joso Starčević – Ćele“ održano je u subotu, 27. kolovoza 2022. godine. Ovim turnirom želi se, na dostojanstven način, sačuvati živom uspomenu na našeg bivšeg trenera i jednog od osnivača Rukometnog kluba „Gospić“.

Na središnjem križu gradskog groblja Sv. Marije Magdalene u Gospiću položen je vijenac i zapaljene su svijeće. Obitelji pokojnog trenera i svim ostalim prisutnima obratio se predsjednik kluba Tomislav Rukavina s par prigodnih riječi.

Rukometni turnir okupio je dva kluba iz premijer lige (Rukometni klub Dubrava Zagreb i Rukometni klub Bjelovar), s kojima je snage odmjerila seniorska momčad Rukometnog kluba „Gospić“.

Prvu utakmicu su igrali RK “Dubrava Zagreb” i domaćini. Gospić je pratila tempo mladih Zagrepčana, a posebno se istaknuo Šime Markić s 15 postignutih pogodaka. U samom finišu utakmice RK Dubrava Zagreb pobijeđuje s pogotkom razlike.

U drugoj utakmici  Gospić uspoređuje kvalitetu s Bjelovarom. Premijerligaši su preuzeli vodstvo na samom početku utakmice i to vodstvo zadržali do kraja utakmice.

Premijerligaši su odigrali treću utakmicu koja je odlučivala o prvom mjesto na turniru. Dubrava Zagreb je krajem prvog dijela susreta okrenula rezultat u svoju korist. Sredinom drugog dijela rukometaši Bjelovara su uspjeli  izjednačiti, ali su Zagrepčani do kraja susreta preuzeli primat i  zasluženo pobijedili.

Individualne i ekipne nagrade dodijelio je sin pokojnog trenera Tomislav Starčević – Tojo i time dao posebnu notu na kraju turnira koji postaje lijepa tradicija u Gospiću.

REZULTATI

                               RK GOSPIĆ – RK DUBRAVA ZAGREB      23:24 (11:14)

Strijelci: Markić (15), Petrović (3), Jelić (2), Pavelić (2), Matulović (1)

                               RK GOSPIĆ – RK BJELOVAR                         11:23  (6:8)

Strijelci: Jelić (4), Markić (4), Matulović (2), Petrović (1)

                               RK DUBRAVA ZAGREB – RK BJELOVAR 23:17 (12:10)

                                         ZAVRŠNI PLASMAN:

  1. RK DUBRAVA ZAGREB

  2. RK BJELOVAR

  3. RK GOSPIĆ

                                          POJEDINAČNE NAGRADE:

NAJBOLJI IGRAČ: Mateo Lukačec (RK Bjelovar)

NAJBOLJI GOLMAN: Dominik Marković (RK Dubrava Zagreb)

NAJBOLJI STRIJELAC: Šime Markić (RK Gospić)

 

 

Be the first to comment on "USPJEŠNO ODRŽAN 2.MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR “JOSO STARČEVIĆ-ĆELE”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake