ROBERT HAVLIČEK -NOVI TRENER U RK “GOSPIĆ”

 

Rukometni klub „Gospić“ je dogovorio suradnju s Robertom Havličekom, dugogodišnjim rukometnim trenerom koji će u klubu trenirati dječake U-15 (2007./2088. godište), a također će biti trener rukometne grupe u Otočcu . Cilj mu je dječacima, koji su trenutno u najosjetljivijim godinama kao igrači, ali i kao adolescenti, prenijeti sva rukometna znanja i stvoriti od njih vrhunske igrače.

 

                                        ŽIVOTOPIS TRENERA ROBERTA HAVLIČEKA

Robert Havliček je rođen 28. lipnja 1967. godine u Zagrebu, gdje sa 10 godina započinje svoju rukometnu karijeru u RK „Medveščak“ kao njegovom matični klub. Nastupao je na pozicijama lijevog i srednjeg vanjskog za mlade reprezentativne sekcije Hrvatske.

Nakon Medveščaka, igrao je u RK „Varteks“ u Varaždinu i RK„Karlovačka pivovara“ u Karlovcu.

Svoju rukometnu karijeru nastavlja u Italiji sa 28 godina gdje kao igrač, nastupa za RK „Modena“, a nakon Italije odlazi u RK „Kozina“ u Sloveniji, odakle se vraća u Italiju (RK „Cassano Magnago“) gdje ostaje do kraja svoje igračke rukometne karijere koju završava u dobi od 40 godina.

Za vrijeme igračke karijere u talijanskom klubu „Cassano Magnago“ počinje svoju trenersku karijeru. Trenirao je djevojčice i dječake svih uzrasta prvoligaških momčadi, a 14 puta se plasirao  na završnice talijanskih prvenstava. Njegov najveći uspjeh je drugo mjesto na prvenstvu Italije sa ženskom seniorskom ekipom RK „Cassano Magnago“.

Proteklih 12 godina je bio trener na međunarodnom rukometnom kampu za mlade rukometaše Rovinj Handball Camp-u (14-17 godina), na kojem sudjeluju rukometaši iz cijele Europe.

Svoju 13 godina dugu trenersku karijeru u Italiji završio je 2021. godine kada se vraća živjeti u Zagreb, dok je zajedno sa sinovima i suprugom (rodom iz Smiljana)  godinama dolazio u Gospić, pa se tu rodila ideja o rukometnom angažmanu u Gospiću.

 

 

 

 

Be the first to comment on "ROBERT HAVLIČEK -NOVI TRENER U RK “GOSPIĆ”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake