5. HRVATSKI FESTIVAL HODANJA

Petu godinu zaredom u Otočcu i Gospiću održana je omiljena manifestacija Hrvatski Festival Hodanja, koja je u Liku privukla nikad veći broj hodača.

Ove godine bilo ih je oko 1300 iz čak 22 države svijeta, što najviše govori o međunarodnoj popularnosti Festivala koji se tradicionalno održava u prvom vikendu rujna.

Jedna je to od 29 europskih ruta koje su dio velike obitelji International March League – IML, zbog čega su oba dana gradovi bili ispunjeni hodačima svih dobnih skupina, koje veže ljubav prema zdravom životu i boravku u prirodi, a koji su uživali hodajući rutama imena Tesla i Gacka.

Velika je to međunarodna obitelj zaljubljenika u šetnje te su tako u Lici jučer i danas ugostili hodače iz 22 zemlje, osim iz Norveške, Finske, Nizozemske i drugih europskih zemalja, također i iz Amerike, Australije, Japana, Koreje i sa Tajvana, dok su grupe iz Belgije i sa Tajvana došle u Liku desetak dana ranije. Grupe hodača pomno i dugo su se pripremale za ovaj Festival što najbolje pokazuje grupa s Tajvana koja je na svojim kabanicama tiskala specijalne posvete s hrvatskim motivima. Sa svih strana čuli su se komentari oduševljenja ljepotama Like i dobrom organizacijom, i to na svim jezicima. Smještajni kapaciteti Like isto su popunjeni što je pokazatelj važnosti događanja za cijelu zajednicu.

Sudionici Festivala sukladno pravilima IML-a dobit će pečate, a nakon sakupljenog određenog broja pečata od IML-a će dobiti značke. Organizatori su oduševljeni ovogodišnjim uspjehom Festivala na svim razinama, a naročito činjenicom da interes za Festival raste iz godine u godinu, dok su prijave za iduću godinu već uveliko počele.

Pokrovitelji Hrvatskog festivala hodanja su Turistička zajednica Ličko- senjske županije, Hrvatski savez hodanja, Ličko senjska županija, Grad Gospić i Grad Otočac, te Lika travel d.o.o.

Skoči do alatne trake