MOLITVA ZA 12. SUSRET HRVATSKE KATOLIČKE MLADEŽI

     Gospićko-senjska biskupija je domaćin 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati u svibnju 2024. Godine. Odbor za organizaciju Susreta brine se oko organizacije, ali ne samo tehničkih potreba samog događa, već i duhovne pripreme kako vjernika domaćina tako i sudionika Susreta. Shodno tome, ali i liturgijskom vremenu u kojem se nalazimo, svi dekanati Gospićko-senjske biskupije, jednu od adventskih nedjelja posvetili su molitvi za SHKM u Gospiću. Ovu prvu adventsku nedjelju, „Svijeću Susreta“ upalili su Gospićki i Otočki dekanat. Svijeće su u crkvu unijeli članovi Pastoralnih i Ekonomskih vijeća, a preuzeli mladi tih dekanata. Na  subotnjoj večernjoj svetoj misi u Gospiću, „Svijeću Susreta“ upalila je predstavnica mladih župe Navještenja BDM u Gospiću, dok u Otočcu, na nedjeljnoj svetoj misi,  to su učinili mladi župe Presvetog Trojstva. Prilikom paljenja „Svijeće Susreta“ moli se molitva za sve one koji će posjetiti Gospićko-senjsku biskupiju prilikom Susreta hrvatske katoličke mladeži. Uz to, svaka župa Gospićko-senjske biskupije, svijeće na adventskih vijencima, ukrasila je Logom SHKM-a, te će na misama zornicama također moliti molitvu za Susret:

Gospodine Bože, naš Oče, zahvaljujemo ti na daru života.

Dao si nam ga sa željom da ga imamo u izobilju.

Pomozi nam da ga ne živimo površno, isprazno i neodgovorno.

 Budi s nama kada nadođu strahovi, tame, klonuća.

Ne dopusti da nas životne poteškoće udalje od Tebe i oslabe naše pouzdanje u Tebe.

 Čuvaj i umnažaj u nama dar vjere koji si nam dao.

Daj da tu vjeru radosno živimo i svjedočimo, njom se ponosimo, te ju cjelovitu prenesemo onima koji će doći poslije nas.  

Neka u našim srcima trajno boravi radost koja dolazi od Tebe jer tu nam radost nikakve poteškoće neće moći oduzeti.

Stavljamo u Tvoje ruke našu sadašnjost i budućnost, naše vjerničko i narodno postojanje.

Vodi nas svijetlom svoga Duha i život nam čuvaj na putu svome.

A Tvoja i naša majka, Marija, neka nas prati svojim zagovorom i bude do kraja života naša učiteljica u školi Evanđelja Isusa Krista.

Koji s Tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje u vijeke vjekova.

Amen.

 

Skoči do alatne trake