DEMOKRACIJA NA DJELU !

                   ŠTO SU PITALI GRADSKI VIJEĆNICI GOSPIĆA?

Nekompletna oporba bez Josipa Oreškovića (SDP),Ernesta Petrija(HNS) i Josipa Šabana (HSP) aktivno sudjelovala u radu  Gradskog vijeća Gospića, a početak rada obilježio je povratak Karla Starčevića (nezavisni) u vijećničke klupe umjesto Bariše Dejanovića (HSLS)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vijećnicu Anelu Serdar Pašalić (HDZ) je zanimao broj zaposlenih pomoćnika u nastavi  u ovoj školskoj godini, te smo saznali kako je od predloženih 17 pomoćnika u nastavi Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta odobrilo sredstva za zapošljavanje 10 pomoćnika.

antonbuneta

              Vijećnika Antona Bunetu (HDZ) je zanimalo sufinanciranje ovogodišnje manifestacije „Jesen u Lici“,a  gradonačelnik Krmpotić  je izvijestio o izdvajanju 80.000,00 kuna, što je pojačano sa radom djelatnika gradskog komunalnog društva koji su sudjelovali u pripremi manifestacije,ali nismo saznali ništa o isplati eventualne naknade za dodatni rad.

K.Starčević-2

            Starog-novog vijećnika  Karla Starčevića su zanimali detalji oko južne zaobilaznice u Gospiću kao i prije dvije godine,a zanimalo ga je dinamika radova na obnovi mosta u Kaluđerovcu. O zaobilaznici nije bilo informacija na ovoj sjednici, a o detaljima uređenja mosta u Kaluđerovcu, kao i o izgradnji rotora u Ličkom Osiku na pitanje Ivice Marića(HDZ) dobiveni su detaljni tehnički opisi koji se svode na to da u svakom pogledu sve više napredujemo.

sanjarukav

                Vijećnicu Sanju Rukavinu (HSLS) interesirali su detalji izgradnje nogometnog igrališta u Brušanima sa postavljena dva reflektora,pa je zatražila pisani odgovor troškovima izgradnje igrališta, izvođaču radova i broju aktivnih sportaša koji će u Brušanima koristiti igralište jer je prema popisu stanovništva iz 2011.godine živjelo 124 stanovnika, a polovica je bila starija od 55 godina. Iz tih razloga je vijećnica Rukavina upitala o kriterijima postavljanja reflektora, jer isti nisu postavljeni ni u znatno većim naseljima.  S obzirom da gradski vijećnici imaju slobodu postavljanja pitanja vijećnica HSLS-a Sanja Rukavina je nastavila sa pitanjima, pa je upitala o mogućnosti isplate plaće zaposlenicima gradske uprave s obzirom na iskazani gubitak od 2.000.000,00 kuna,a posebno je zanimala mogućnost isplate obveza prema proračunskim korisnicima.  Gradonačelnik Krmpotić je poručio da Grad Gospić nema nikakvih problema s likvidnošću, te se sredstva za plaće osiguravaju i isplaćuju na vrijeme.

marijan-brkljacic

                 Nezavisnog vijećnika  Marijana Brkljačića je interesirala cijena vode i način obračuna svih dodataka na cijenu, kao i rokovi plaćanja ovih dodataka i zatražio pisano očitovanje. Imajući u vidu povećanje komunalnih naknada, cijena komunalnih usluga i uvođenje naplate parkiranja u središtu grada ovo pitanje je izuzetno značajno i od velikog interesa za sve žitelje Gospića na kojem bi trebalo posebno inzistirati .

 

Skoči do alatne trake