HOMEOPATIJA – IZ ZNANSTVENE I KRŠĆANSKE PERSPEKTIVE


homeopatija-1homeopatija-1Utorak, 11. travnja 2017.g. u 18 sati, velika dvorana KIC-a

Klub „Utorkom o zdravlju“ i Kulturno Informativni Centar Gospić pozivaju Vas na predavanje na temu “Homeopatija – iz znanstvene i kršćanske perspektive”.

Homeopatija je alternativna medicinska grana koja prema nekima korijene vuče s afričkog kontinenta još iz drevnih vremena. Definirana je tek na prijelazu 19. i 20. stoljeća od njemačkog liječnika Samuela Hahnemanna. Stara, ali nova, ova medicinska alternativa je popularizirana širom svijeta, a njezini korisnici broje se milijunima. U Hrvatskoj imamo desetke licenciranih homeopata, te je prisutnost homeopatije poznata i u našim krajevima. Što trebamo znati o homeopatiji? Kakva je kemijska podloga homeopatskih pripravaka? Koja je uloga duhovnosti u homeopatskom liječenju i je li sukladna kršćanskim principima?  Odgovore na ova i brojna druga pitanja saznat ćete na predavanju.

Predavači: dr. sc. Tomislav Portada koji radi i djeluje pri Instutu Ruđer Bkic-footer-logoošković, te antropolog i student teologije Matija Kovačević mag. anthrop. koji je nastavnik francuskog jezika u Srednjoj školi s pravom javnosti – Maruševec.

Moderator skupa: teolog i predsjednik Udruge Fivaro, David Čiplić struč. spec. theol.

MRP

Be the first to comment on "HOMEOPATIJA – IZ ZNANSTVENE I KRŠĆANSKE PERSPEKTIVE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake