U Gospiću otvoreno 11. izdanje Smaragdnog eko film festivala


11. izdanje Smaragdnog eko film festivala, jedinstvenog putujućeg festivala filmova o zaštiti prirode i okoliša, svečano je otvoreno sinoć u gospićkom KIC-u. Festival je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, a započeo je predstavljanjem međunarodnog festivalskog tima i projekcijom filma „Una – The One“ koji predstavlja jedinstvenu priču stranih i domaćih ribolovaca o iznimnim ljepotama Une i važnosti očuvanja tog prirodnog blaga.

Uslijedile su projekcije nekoliko kratkih i animiranih filmova koji šalju jasnu poruku o zaštiti prirode i bude ekološku svijest. Među prikazanim filmovima bio je film „Velo Visionaries – Gabe Dominguez“ autorice Kristin Tieche, Amerikanke koja je prisustvovala otvorenju i film predstavila osobno.

U sklopu otvorenja organizirana je izložba radova na svili Mojce Astrid Aparnik, kao i koncert grupe Lili Gee i Strings. Festivalski tim je već danas, pod geslom „Lička eko priča“, posjetio osnovnu školu u Gospiću i Ličkom Osiku te prikazivanjem kratkih ekoloških filmova, učenicima obogatio program obilježavanja Svjetskog dana okoliša. Danas je organiziran i posjet Memorijalnom centru “Nikola Tesla” u Smiljanu gdje projekcije filmova započinju u 14 sati.

U Gospiću otvoreno 11. izdanje Smaragdnog eko film festivala.

Be the first to comment on "U Gospiću otvoreno 11. izdanje Smaragdnog eko film festivala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake