Veliki projekti u ruke gospićkog Komunalca

Potpisanim ugovorima gradskom poduzeću Komunalac Gospić d.o.o. odobrena su sredstva vrijedna gotovo 4 milijuna kuna.
Radi se projektima prijavljenima na operaciju 8.5.2. ”Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Natječaj je bio raspisan od 1. lipnja 2018. do 21. prosinca 2018. godine.
Komunalac će u narednom razdoblju urediti 5 poučnih staza i to:
Poučna staza Derale-Lika, iznos potpore 741.250,00
Poučna staza Krčmar, iznos potpore 741.250,00
Poučna staza Ćukinov put-Budački most 741.250,00
Poučna staza Veliki Žitnik-Dunjevac 740.034,00
Poučna staza Medak-Vrebac 741.250,00
Ukupno 3.705.034 kuna
Kako je kazao direktor Komunalca Milan Mataija završetkom projekata izgraditi će se poučne staze, mali rekreacijski objekti, vidikovci, skloništa, postaviti informativne ploče, javna rasvjeta a sve u svrhu javne dobrobiti i rekreacijske vrijednosti šuma.
Uz to Grad Gospić dobit će i nove turističke sadržaje na korist cijele društvene zajednice.

„Izuzetno smo zadovoljni odobrenim projektima, zahvaljujem se na odličnoj suradnji stručnim suradnicima i svima koji su sudjelovali u izradi navedenih projekata koji će provedbom našim sugrađanima omogućiti korištenje šumskih prostora kroz nove sadržaje te na taj način dajemo i doprinos u razvoju turističke ponude našeg Grada. Radi se o bespovratnim sredstvima EU fondova, mjeri za koju smo se pripremili uz podršku Grada Gospića i kao što je vidljivo apsolutni smo rekorderi u broju odobrenih projekata na nivou cijele Hrvatske što me posebno raduje“ – istaknuo je direktor Milan Mataija.

Ukupno je izdano 40 ugovora u vrijednosti potpore od 26,5 milijuna kuna od čega se 9 ugovora odnosi na korisnike s područja Ličko-senjske županije u ukupnoj vrijednosti od 6.079.664,91 kn, a od 9 projekata s područja LSŽ 5 projekata ukupne vrijednosti gotovo 4 milijuna kuna otišlo je u ruke tvrtke Komunalac Gospić d.o.o., na što smo u Gradu Gospiću neizmjerno ponosni – kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Be the first to comment on "Veliki projekti u ruke gospićkog Komunalca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake