NA 54. VINKOVAČKIM JESENIMA HKUD ŠIROKA KULA PREDSTAVLJALA LSŽ

HKUD “Široka Kula” iz Široke Kule, kao predstavnik Ličko-senjske županije sudjelovao je na državnoj smotri folklora 54.Vinkovačkim jesenima.

U subotu 21. rujna, na prvom dijelu državne smotre izvornog Hrvatskog folklora, na sam blagdan Sv. Mateja, zaštitnika Župe Široka Kula izveli su običaj zbora kod Sv. Mateja u Širokoj Kuli.

22. rujna od 10.00 sati sudjelovali su sa još 68 folklornih društava iz cijele RH u svečanom mimohodu kojega je izravno prenosila HRT.

Domaćini su im bili KUD “Sloga” iz Satnice Đakovačke koji su nas ugostili u etno kući posvećenoj Gorjanskim ljeljama u selu Gorjani.

Moramo napomenuti kako ovo društvo ima tek šest godina postojanja te u vrlo kratkom roku dostiglo je uspjeh kojim pariraju puno starijim folklornim društvima u Ličko-senjskoj županiji. Po prvi put članovi društva sudjelovali su na tako važnoj manifestaciji, a po prvi put će ime malog ličkog sela Široke Kule pisati u povijesti Vinkovačkih jeseni.

Kuljane očekuje nastup na Jeseni u Lici, a zatim predstavljanje na još jednoj državnoj smotri. U Ivanić Gradu 16.11.2019. održava se državna smotra muških pjevačkih skupina na kojoj je upravo muška pjevačka skupina HKUD-a “Široka Kula” predstavnik naše županije.

Be the first to comment on "NA 54. VINKOVAČKIM JESENIMA HKUD ŠIROKA KULA PREDSTAVLJALA LSŽ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake