Reakcija župana Darka Milinovića na izjavu predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalineca

Gospodine Mihalinec, da Vas podsjetim da sam izabran kao župan na neposrednim izborima i kao što Vi koristite svoja prava kao sindikalist ja sam obvezan biti župan svih građana, a poglavito onih roditelja koju izražavaju nezadovoljstvo ovakvim načinom rješavanja statusa djelatnika u obrazovnom sustavu.
Na sastanku je bilo preko 130 ljudi, a ja sam pozvao ne samo one koje imenujem kao župan već i predstavnike roditelja i učitelja odnosno da Vam pojasnim kompletne Školske odbore. Vrlo jasno sam na tom sastanku rekao da podržavam nastojanja u poboljšanju statusa djelatnika u obrazovnom sustavu, ali također sam rekao kako roditelji u sve većem broju izražavaju nezadovoljstvo što se djeci onemogućava ustavno pravo na obrazovanje i bila je po meni na sastanku tolerantna i vrlo kvalitetna rasprava.
A ova izvanredna situacija, nadam se da se u tome slažemo, zahtjeva uključivanje sviju u dijalog i nadam se da protiv dijaloga nemate ništa.
Čudi me koliko daleko doseže Vaša nekorektnost. U prilog tome govore i riječi g. Mirka Sankovića, predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Ličko-senjske županije koji je aktivno učestvovao na sastanku, zagovarao štrajk te mi se zahvalio na organizaciji sastanka riječima: „Dobro je da ste nas sve ovdje okupili.“
Toliko o Vašim „istinama „ gosp. Mihalinec. „
ŽUPAN
mr. Darko Milinović, dr. med.

Be the first to comment on "Reakcija župana Darka Milinovića na izjavu predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalineca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake