Službeno predstavljen „Prosinac u Gospiću“

U Uredu gradonačelnika održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i upravu Ivana Kaleb Asić predstavili manifestaciju “Prosinac u Gospiću”. Kao što su istaknuli, ove godine u predblagdansko i blagdansko vrijeme Grad Gospić sa svojim partnerima organizira kroz program manifestacije „Prosinac u Gospiću“ mnoštvo sadržaja za naše posjetitelje.
Prije svega, moramo reći da je Trg Stjepana Radića ove godine centralno mjesto svih događanja. Grad Gospić nositelj je manifestacije, a partneri su naše ustanove i proračunski korisnici – Turistička zajednica Grada Gospića, Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ Gospić i Kulturno informativni centar Gospić. Što se tiče organizacije ove četiri ustanove nosit će cjelokupnu organizaciju „Prosinca u Gospiću“.
Međutim, moramo naglasiti da u čitavom programu sudjeluju svi naši partneri koji daju nemjerljiv doprinos u programskom smislu. Pa su tako za radionice za djecu, čiji će program i sadržaj biti vrlo raznolik, osmislili Društvo naša djeca Grada Gospića, Udruga Pčelice, Osnovna škola dr. Jure Turića, te škole Pazarište – Klanac, Lički Novi, Likovna udruga Lika, Samostalna narodna knjižnica Gospić, te naši cijenjeni sugrađani Ivan i Senka Golac te Milan i Frane Starčević.
Program za djecu bit će raznolik i bogat. Svaki dan na Trgu naši najmlađi imat će razne radionice na kojima će se izrađivati blagdanski ukrasi, peći kolačići, sijati pšenica i u zrak će se puštati lampioni, a osim toga djeca će imati priliku slušati bajke te ćemo ugostiti najpoznatiju hrvatsku profesionalnu pripovjedačicu bajki dubrovčanku Jasnu Held. Naravno, naš Grad neće zaobići ni Djed Božićnjak.
Ono što će se najmlađima, a vjerujemo i starijima najviše svidjeti upravo je 150 m2 veliko klizalište koje će tijekom čitavog programa biti otvoreno na Trgu Stjepana Radića uz simboličnu naplatu ulaznice.
Program je, naravno osmišljen i za odrasle. Tijekom prosinca na Trgu će nastupiti domaće snage i izvođači poput GS Big Banda, Tamburaškog sastava Pučkog otvorenog učilišta, Tamburaškog sastava Velebit, ali će nas posjetiti i neki naši već viđeni gosti poput Christmas tria, te ženskog vokalnog sastava „Ive“ koje su oduševile publiku u Pučkom učilištu prošle godine. Osim toga koncerte će održati i naš puhački orkestar i zbor Vila Velebita.
Na Trgu će tijekom prosinca nastupiti i naša sugrađanka sa zagrebačkom adresom Karla Krmpotić i njen Kvartet, a nastupit će i riječki Beatles Revival Band. To je jedini hrvatski tribute band liverpoolskim legendama- famoznim Beatlesima. Tako da ćemo u subotu 14. prosinca uživati u mnogim hitovima Beatlesa.
Namjerno nismo otkrivali sve datume i sve što vas i nas očekuje u sklopu programa „Prosinac u Gospiću“ jer će uskoro u javnost izići i aplikacija Adventski kalendar gdje ćete sami dan po dan u medijima moći pratiti sve što će se na Trgu održavati.
Trg će ove godine biti posebno ukrašen i postat će mala Božićna šuma za što se posebno zahvaljujemo Hrvatskim šumama, podružnici Gospić na pruženoj podršci po pitanju uređenja Trga. U šumi će naravno, osim navedenih sadržaja biti i ugostiteljska i prodajna ponuda.
Do ovog petka u tijeku je i natječaj za ugostitelje i prodavače te pozivamo sve zainteresirane da pogledaju web stranicu Grada Gospića te da se jave na natječaj sa svojom ponudom. Grad Gospić odabrat će ponuditelje koji su svojom ponudom prihvatljivi u ovom blagdanskom vremenu i raspoloženju, odnosno tematske ponude.
Završni događaj je Nova godina, možda bolje reći stara godina – koja će također ove godine biti potpuno drugačija od do sada organiziranih sadržaja i vjerujem da će se naši sugrađani zabaviti sve dane prosinca, zaključno sa starom godinom. Detalje i izvođača objavit ćemo u web adventskom kalendaru.
Kako smo najavili, program izlazi uskoro, pratite medije, te našu web stranicu i facebook profil grada i sve ćete detalje saznati.
Svi zajedno ove smo se godine zaista potrudili da nam blagdanski program bude bogat i raznolik. Pozivamo sve sugrađane da poprate događanja, zajedno sa izvođačima naprave pravu malu blagdansku čaroliju. Koliko ćemo biti zadovoljni ovisi o nama samima i vjerujemo ako barem u ovo predblagdansko vrijeme zaboravimo neke animozitete i nesuglasice možemo učiniti Grad Gospić ljepšim i toplijim mjestom. Uz čašu kuhanog vina ili toplog čaja to je još i lakše.
I za kraj sve počinje 6. prosinca na blagdan Svetog Nikole koji će nas i ove godine posjetiti u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije i darivati najmlađe, te zajedno sa sugrađanima sv. Nikola svečano će otvoriti „Prosinac u Gospiću“.

Skoči do alatne trake