Pojedinačno prvenstvo Ličko-senjske županije u šahu

Novi veliki koraci Šahovskog sveza LSŽ

Autor teksta: D.J.

Nakon prvenstva u Gospiću u organizaciji Šahovskog saveza LSŽ održano je pojedinačno prvenstvo Ličko-senjske županije u šahu u Senju. Domaćin je bio Šahovski klub Velebit, a sve se odvijalo u prostorijama OŠ SS Kranjčevića.
Učestvovali su članovi svih pet ekipa iz županije, ŠK Gospić, ŠK Velebit iz Senja, ŠK Karlobag, ŠK Gacka iz Otočca i ŠK Korenica, a odigrano je 11 kola po ubrzanom tempu 7min+3 sec.
Zasluženo najbolji, a ujedno i novi prvak Ličko senjske županije je Nenad Levar, član Šahovskog kluba Karlobag. Drugo mjesto je pripalo Milanu Oreškoviću iz ŠK Gacka Otočac, dok treće Goranu Tomljenović iz ŠK Velebit Senj. Čestitamo!
Organizator je nagradio i najbolje plasiranog veterana (+60) Milana Prpića iz Senja, najbolje plasiranog juniora Olivera Dignuma iz Senja, najbolje plasiranog kadeta Igora Glumca iz Gospića, te najbolje plasiranog u kategoriji do 2000 rejting bodova, Darka Jakeševića iz Gospića.
Moramo naglasiti da je Šahovski savez LSŽ u vrlo kratkom roku od kada je novoizabrano vodstvo preuzelo rad organizirao dva turnira što je za svaku pohvalu.
Slijedeći šahovski događaj je memorijalni brzopotezni turnir „Pajo Šimić“ u organizaciji ŠK Gospić već u subotu 07.12.2019 u prostorijama hotela “Ana” u 10:00 sati.

Skoči do alatne trake