Marijan Vukelić pobijedio na 4. Novogodišnjem prvom pljesku 18+

Pjesma punoljetnih pjevača, uključeni i mladi i humanitarne donacije

Tekst: Marijan Pavletić

Priredba 4. Novogodišnjeg prvog pljeska 18+ upotpunila je program i sa mladima i još većom humanitarnom akcijom nego do sada! Nastupali su punoljetni pjevači amateri a priliku za nastup dobili su i mladi naraštaji kao budućnost gospićke glazbene scene.

Pred prepunom dvoranom hotela „Ana“ u Gospiću, priredba je započela govorom dobrodošlice i blagdanskim čestitkama voditeljice programa Katarine Brezović, koja je ujedno bila i član stručnog žirija. Ostali članovi žirija bili su, Siniša Bogojević član Tamburaškog sastava Velebit, Igor Dereh gitarist iz Sukošana, Vlado Dereh, skladatelj iz Sukošana te kao i do sada predsjednik žirija prof. Danko Ivšinović skladatelj, dirigent i  književnik. Prve tonove priredbe organizator je dao mladim harmonikašima po imenu „Vilenjaci Velebita“ što pohađaju glazbenu edukaciju harmonike „Sincope“ gospodina Marijana Pavletića a i organizatora ove priredbe.

Na natjecanju pjevača amatera natjecalo se 18. natjecatelja iz više županija u glazbenoj pratnji sastava „Dinamico band“. Led je probio i prvi nastupio Josip Lenić Jopa iz Budaka kraj Gospića pjesmom „Sevdah da se dogodi“, zatim Dijana Uzelac iz Smiljana kod Gospića pjevala je „Zašto mi srce rani“, Nikola Štimac iz Lipa kraj Gospića „Ej mjeseče stara bekrijo“. Iz Korlata kod Benkovca došao je Ivica Vulelija te pjevao „Kuća na kraju sela“, Anton Tony Buneta iz Žabice kod Gospića nastupa sa pjesmom „Kad ljubav jednom prođe“, a Pero Dujmović iz Benkovca „Meni je s tobom sreća obećana“, Marinko Žarković iz Kaniže Gospićke „Poznat ćeš me po mraku“, Marijan Vukelić iz Donjeg Kosinja „Ona nije kao druge“, Tomo Radošević Švrćo iz Smiljana „U mog Baće“, zatim Nikica Stilinović Garbun iz Kaniže Gospićke „Godine ti dobro stoje“. Iz Gornjeg Karina dolazi Igor Mitrović i pjeva „Nikada se promjeniti neću“, Manuela Vidmar iz Otočca „Boliš i ne prolaziš“. Direktno iz Požeškog kraja došao je Denis Kumpf i pjevao „Ljubila je prvi put“, Vedran Šljuka iz Krasna „Kafu mi draga ispeci“, Mario Milovac iz Gospića „Što je tužna breza ta“, Nikola Vukelić iz Donjeg kosinja „Oj ora je, ora je“, Karlo Samaržija iz Krasna „Čuvaj prvu Ljubav“ i sa trenutnom Njemačkom adresom iz Ličkog Osika Tomislav Rukavina sa pjesmom „Nije ona svemu kriva“!

Kad je zaključen prvi krug, natjecanje ima stanku a žiri ima pune ruke posla. Prebrojiti glasove publike i proglasiti 10. izvođača koji ulaze u drugi krug. Za vrijeme stanke programa ipak nema stanke već svira mladi gospićki bend „Neobičan spoj“ svoj set pjesama što posebno oduševljava publiku.

Prvu nagradu po izboru publike osvaja Dijana Uzelac a ulazi i u drugi krug sa Nikolom Štimcem, Perom Dujmovićem, Marinkom Žarkovićem, Marijanom Vukelićem, Tomom Radoševićem Švrćom, Nikicom Stilinovićem Garbunom, Igorom Mitrovićem, Vedranom Šljukom i Mariom Milovcem.

Nakon pjevanja drugog kruga dolazi humanitarni dio programa. Gdje organizator odvaja od svake ulaznice i od svake tombole po jednu kunu za udrugu roditelja djece sa poteškoćama u razvoju „Pčelice“, također isto tako i za udrugu žena oboljelih i liječenih od malignih bolesti „Vila za Liku“ te kao i većina manifestacija u posljednje vrijeme organizator donira i određeni iznos za liječenje Josipu Kolačeviću.

Proglašenje pobjednika 4. Novogodišnjeg prvog pljeska 18+ izgledalo je ovako:

  • Treće mjesto osvojio je Mario Milovac u drugom krugu pjevajući pjesmu „Žal“
  • Drugo mjesto osvojio je Pero Dujmović u drugom krugu pjevajući pjesmu „Ne svani zoro mlada“
  • pobjednik 4. Novogodišnjeg prvog pljeska je Marijan Vukelić, a u drugom krugu pjevao je pjesmu „Od izvora dva putića“ koju je otpjevao još jednom na zatvaranju natjecanaja.

Pripremili smo izsječke amaterskih snimaka pa pogledajte video:

Nakon natjecanja zabava je potrajala dugo u noć a svirao je cjelovečernji gospićki „Dinamico band“.

Be the first to comment on "Marijan Vukelić pobijedio na 4. Novogodišnjem prvom pljesku 18+"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake