GRAD GOSPIĆ U 2020.GODINU S ODLIČNIM VIJESTIMA !!!


                                                        NOVOROĐENO DIJETE – 3.000,00 KN

Odlična vijest za obitelji s područja Grada Gospića jest da je Grad za ovu godinu donio Odluku o visini iznosa Potpore roditeljima za novorođeno dijete čime je naknada za rodilje sa dosadašnjih 2.000,00 kn povećana  na 3.000,00 kn za svako novorođeno dijete.

                                                               NABAVA ŠKOLSKOG PRIBORA

Isto tako, Grad Gospić ove godine uvodi još jedan novi program – Nabavu školskog pribora za učenike osnovnih škola s područja Grada Gospića– kojim će osigurati financijska sredstva za nabavu školskog pribora u vidu likovnih mapa, kutija sa radnim materijalima za tehničku kulturu i sl. za učenike u tri osnovne škole kojima je osnivač. Planirani  iznos u Proračunu za 2020. godinu iznosi 150.000,00 kn.

                                          POVEĆAN BROJ STIPENDIJA I GRUPA U DJEČJEM VRTIĆU

Ova dva noviteta uz sve do sad već poduzete mjere (besplatne pripreme za maturu za sve gospićke srednjoškolce, povećanje broja stipendija s 20 na 32, povećanje grupa u Dječjem vrtiću Pahuljica čime smo ukinuli liste čekanja i osigurali plaće za 9 novih djelatnika vrtića) samo su još jedan od dodatnih pokazatelja kako brinući o našim obiteljima, djeci i mladima uistinu provodimo demografsku politiku čineći sve kako bismo stvorili što bolje uvjete za naše sugrađane.

Be the first to comment on "GRAD GOSPIĆ U 2020.GODINU S ODLIČNIM VIJESTIMA !!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake