NOGOMETNO SLAVLJE U KORENICI

Završeno kup natjecanje Nogometnog saveza Ličko-senjske županije uz sudjelovanje svega četiri nogometna kluba što se ne pamti u bližoj i daljnjoj nogometnoj povijesti

 

                            POBJEDNIK – NK“LIKA 95“ IZ KORENICE

 

Nakon tri izuzetno zanimljive nogometne utakmice gdje uvijek nije pobjeđivao bolji, ali je zato pobijedio spretniji i sretniji u izvođenju jedanaesteraca stiglo se do pobjednika kupa u ovom „osakaćenom“ natjecanju. U prvoj utakmici između Otočca i Nehaja koju je obilježila teška povreda senjskog nogometaša Rončevića nije bilo pobjednika, ali je Otočac bio bolji u izvođenju jedanaesteraca zahvaljujući odličnom vrataru Antoniju Krznariću. U drugoj utakmici igrali su lokalni suparnici Plitvice i Lika 95 izvan županijskih granica u Rakovici. Premoćnija je bila domaća momčad Plitvica, ali nije bila spretna i sretna jer su Koreničani imali odličnog vratara Filipa Stjepanovića koji je svoju momčad odveo u njihovu prvu finalnu kup utakmicu. U finalu su opet vratari bili u glavnoj ulozi, jer je u regularnom dijelu utakmice rezultat bio neriješen (1:1).  Domaćin je došao u rezultatsku prednost preko Zvonimira Šunjića u 47.minuti, a četiri minute poslije domaće radosti gosti su izjednačili preko Antonija Ostovića i utišali domaće navijače. U ruletu jedanaesteraca opet se iskazao Filip Stjepanović, što je domaću momčad odvelo do „duple krune“, jer su osvojili županijsko nogometno prvenstvo i pobijedili u kupu gdje su nastupili trećeligaš Nehaj i četvrtoligaš Otočac, dok drugi ličko-senjski četvrtoligaš Gospić 91 uopće nije nastupio u ovom natjecanju.

 Velika zasluga za ovakav rezultat pripada velikom nogometnom zaljubljeniku i vrijednom nogometnom djelatniku Zlatku Pernaru, koji je za finalnu utakmicu koristio slijedeće igrače Filip Stjepanovića, Mateja Mijatovića, Bojana Radočaja, Slavka Matijevića, Alen Jurkovića, Tomislava Kukuruzovića, Murisa Harčevića, Luku FrankolaZvonimira Šunjića,Iliju Lukića,Mihaela Eldića,Tomislav Mijića,Miroslava Bureša, Marina Stipića, Antonija Ilića, pa će svi oni biti upisani velikim slovima i zapamćeni u nogometnoj povijesti kluba. Delegat finalne utakmice bio je Miroslav Trtica, a sudili su Mario Lulić (glavni) sa pomoćnicima Ivicom Radoševićem i Marijanom Šimatovićem, dok je četvrti sudac bio Danijel Tonković.

 Pehare i medalje za osvojeno prvenstvo i kup dodijelili su Željko Biondić (član Izvršnog odbora HNS-a), Vlado Romić (tajnik ŽNS-a) i Josip Šuper (povjerenik za natjecanje).    

Be the first to comment on "NOGOMETNO SLAVLJE U KORENICI"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skoči do alatne trake